Rıdvan Dilmen'den Gümüşdağ ve Terim göndermesi!

15.05.2020 - 09:19 | Son Güncellenme: 15.05.2020 - 09:23

Ünlü spor yazarı ve yorumcusu Rıdvan Dilmen, gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Ligin ne zaman başlaması gerektiği yönündeki fikrini dile getiren Dilmen, Göksel Gümüşdağ ve Fatih Terim üzerinden de göndermelerde bulundu.

Rıdvan Dilmen'den Gümüşdağ ve Terim göndermesi!

Spor yazarı ve yorumcusu Rıdvan Dilmen, Süper Lig maçlarının yeniden oynanması kararı ve Avrupa’da futbola dönüş kararları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Dilmen, ligin ne zaman başlaması gerektiği konusunda fikrini paylaştı. Dilmen, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Galatasaray'ı çalıştıran Fatih Terim ile ilgili de göndermede bulundu.

Rıdvan Dilmen: “Temmuz ayında oynanabilir”

Star TV Ana Haber’e konuşan Rıdvan Dilmen, “Perde arkasında her şeyi söylüyorlar. Medyada çıkıp oynamak istiyoruz ya da oynamak istemiyoruz demiyorlar. Oyuncular da mental olarak toparlar. 20 Haziran'da bir karar alınıp Temmuz'un ortasında oynanabilir. Bunu niye yapmıyorlar, anlamıyorum" ifadelerini kullandı.

“Futbolun gündemde olmaması gerekir”

Can kayıplarına dikkati çeken Dilmen, "Öyle bir süreç yaşıyoruz ki dünyanın ne zaman biteceğini bilmediği bir sorun. Can kayıplarımız var, hastalarımız var. Allah şifa versin, geçmişler olsun. Önemli bir sektör futbol ama gündemde olmaması gereken bir konu" dedi.

"Bundesliga ve Serie A oynamak istiyoruz deyip başvurdu"

Öte yandan Dilmen Avrupa ligleri hakkında ise, "Bundesliga bu cumartesi başlıyor. Maçlar çekişmeli geçecek ama sonrasında neler olacak bilmiyoruz. Almanya Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği devlete başvurarak oynamak istiyoruz dediler. Bugün de İtalya Serie A'da aynısı oldu. Bizde böyle bir yazılı durum yok" görüşünü paylaştı.

Göksel Gümüşdağ ve Fatih Terim göndermesi

Ünlü spor yorumcusu, salgından en çok etkilenenlerin oynamak istediğini vurguladı. Dilmen, "Çok enteresandır. Göksel Gümüşdağ bir vaka varken liglerin ertelendiği zaman hastalanmış olmasına rağmen geçenlerde "Biz oynamaktan yanayız" dedi. Fatih hoca da antrenmanlara çıkıyor. Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu 'oynanmasın' dedi ve Galatasaray resmi sitesinden bizim söylediğimiz geçerli deniliyor. Virüsten en çok sıkıntı yaşayanlar oynamak istiyor” dedi.

"Temmuz ortasında oynansın"

Rıdvan Dilmen ligin ne zaman başlaması gerektiği yönündeki fikrini paylaşırken, "Ben olsam 20 Haziran'a kadar oyunculara kafanızı dinleyin, tatilinizi yapayın, kendinizi koruyun derim. Çok şükür azalmalar da var. Hem Avrupa'da emsaller oluşur. Oyuncular da mental olarak toparlar. 20 Haziran'da bir karar alınıp Temmuz'un ortasında oynanabilir. Bunu niye yapmıyorlar anlamıyorum. Oyuncuların kafa olarak hazırlanması gerekiyor. Ben oynanmasın demiyorum, oynansın. Ancak Temmuz ortasında oynansın diyorum. Temmuz'da kısaltılmış bir takvim yapılabilir” ifadelerini kullandı.

“Küme düşme kaldırılsın”

Dilmen, küme düşmenin kaldırılması gerektiğini ise şu sözlerle savunuyor:

"Biz şurada hata yaptık, fazla test yapmadan sahalara çıktık. Biraz vicdanlı olmak lazım. Bir de sadece İstanbul yok bunu da düşünmek lazım. Temmuz sonunda oynatılması doğru ama küme düşmenin de kaldırılması lazım diye düşünüyorum."

Senin için hazırladığımız haberler