Rıdvan Dilmen Galatasaray - Alanyaspor maçını yorumladı

Feride Kara
23.10.2022 - 21:05 | Son Güncellenme: 24.10.2022 - 00:59

Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray evinde Alanyaspor'u ağırlarken maçı TV8,5 ekranlarında Rıdvan Dilmen Yüzde Yüz Futbol programında değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen Galatasaray - Alanyaspor maçını yorumladı

Galatasaray evinde Alanyaspor'u ağırlarken maçı TV8,5 ekranlarında Rıdvan Dilmen Yüzde Yüz Futbol programında değerlendirdi. 

Rıdvan Dilmen: "Dün yapılan Zorbay Küçük atamasının ne kadar yanlış olduğunu düşünüyorsam Ali Palabıyık'ın bu maça atanmasını Zorbay Küçük atamasından daha da yanlış buluyorum. Geçen yıl hakemlere yapılanların sıkıntısını bu sene hem TFF hem de MHK çekiyor. Bu maçta gergin bir ortam olacağı zaten bekleniyordu Erden Timur'un açıklamalarından dolayı. Geçen sezon Çaykur Rizespor - Galatasaray maçını yöneten Ali Palabıyık neden gergin ortamın içine atılır anlamıyorum.

Alanya'nın antrenörü anlamadım

Alanyaspor belli bir yerden sonra pas ile çıkabileceğini düşündü fakat bu maça Galatasaray psikolojik olarak presli başladı zaten. Uzun top ile oynamak ayıp değil neden hala pasla çıkmak istiyor Alanya'nın antrenörü anlamadım. Galatasaray zaten kafesten çıkmayı bekleyen zincirleri kırılmış bir aslan gibiydi. İlk 30 dakikada maçı 4-5 farka taşıyabilecek bir Galatasaray vardı. İşte bu heyecanla saldıran Galatasaray, duran top dönüşünde kırmızı kart gördü.

Ali Palabıyık kafasında kırmızı kartla gitti

Sacha Boey'in pozisyonu en azından VAR'ı hak ediyordu. VAR'a gitse Muslera'nın topa yetişip yetişmeyeceğini anlayabilirdi. Ama Ali Palabıyık kafasında kırmızı kartla gitti o pozisyona. Bu da geçen senenin travmasından kaynaklanıyor. Bu pozisyonda son adam mı değil mi ona takılmamak gerekiyor. Bariz gol şansı mı değil mi onu değerlendirmek gerekiyor. Muslera'nın topu alma şansını Candeias'ın topu alma ihtimaliyle eşit olarak görüyorum. Sacha Boey'in kırmızı kart görmesi bence ağır bir karar. Ali Palabıyık'ın o an Muslera'nın mesafesini hesaplaması mümkün değil, o yüzden sarı kart göstermeliydi. Zaten eğer pozisyon kırmızı kartlıksa VAR ona söyleyecekti zaten.

Galatasaray mükemmel bir oyun başlangıcı yaptı

İkinci yarı Alanyaspor'un 3 değişiklik yapacağını düşünüyorum. İkinci yarı top Alanya'nın kontrolünde olacak. Galatasaray mükemmel bir oyun başlangıcı yaptı. Kusursuz oynadı, bu sezon ilk kez oldu bu. Bu Guardiola nereden çıkardıysa herkes kaleden pasla çıkmak istiyor. Bu teori olarak güzel ama bunu yapabilmekte önemli. Okan Buruk'un ikinci yarıya Rashica, Leo Dubois değişikliğiyle başlayacağını düşünüyorum.

Büyük kulüpler 11'e 10 olan oyunu tutmalıdır

Büyük kulüpler 11'e 10 olan oyunu tutmalıdır. Hele ev sahibiyse bunu kesin yapmalıdır. Maça öyle bir başladı ki Galatasaray, psikolojik olarak bu maçı sabırsızlıkla beklediğini gösterdiler. 31. dakikadaki kırmızı karttan sonra maçın seyri tamamen değişti. Kazımcan'ın o pozisyonda topa daha yakın olması gerekirdi Galatasaray 2-0'dan sonra tamamen şuursuzlaştı, sadece hücuma odaklandı.
 
 
 
 

Erden Timur'un yaptığı açıklamalar ters geldi

Muslera'nın ayağına kramp girdi. Buradan bile ne kadar oyunun içinde olduğu belli oluyor. İnanılmaz oynadı. Galatasaray'a 1 puanı Muslera getirdi. Hafta içi Erden Timur'un yaptığı açıklamalar ters geldi. Motivasyon iyidir ama bunu gerginlikle birleştirirseniz bunun dönütü pozitif olmaz. Herkesten önce Okan Buruk gergindi, bu kadar gergin bir takımın başına bunun geleceği belliydi. 

Ali Palabıyık'ın ne işi var

Ali Palabıyık bu sezona diğer hakemler gibi başladı ama kendisi Adana Demirspor - Antalyaspor maçında ceza yedi. Siz ceza yemiş bir hakemi 5 hafta sonra bu kadar gergin olan bir maça nasıl verebiliyorsunuz? Bu hakem zaten geçen sene oynanan Çaykur Rizespor - Galatasaray maçından sonra hakemlikten uzaklaştırıldı. Hangi psikoloğa gitseniz düzelmez kendisi, bu gergin ortamda Ali Palabıyık'ın ne işi var

Nasıl böyle 2 travmalı hakemi bu maça verirsiniz

Karşılaşmanın yardımcı hakemi Serkan Çimen'de ceza yemişti. Nasıl böyle 2 travmalı hakemi bu maça verirsiniz. Yapay zeka yapıyorsa bile durdurmalısın bu kararı. İlk yarının sonuna +4 dakika eklendi. Hakem 49. dakika 12. saniye de maçı bitirdi. Neden bitirdi? Çünkü Galatasaray kontra atağa çıkıyordu. Rizespor maçı aklına geldi, orda da Galatasaray uzatma dakikalarında golü atmıştı.

Buruk sakin kalamadığı için yanlış değişiklikler yaptı

Maçta Alanya'nın lehine net bir penaltı var. Nelsson'un Yusuf'a yaptığı net olarak penaltı. Bugün VAR'sız bir maç oynandı. Allahtan yardımcı hakem Erdem Bayık iyi bir maç yönetti de biraz karşılaşmayı toparladı. Okan Buruk sakin kalamadığı için yanlış değişiklikler yaptı. Midtjsö'yü oyuna alması lazımdı. Torreira, Oliveira ve Midyjsö ile orta sahayı rahatlıkla tutabilirdi Galatasaray. Kenarda Emin'i görünce helal olsun Okan dedim. Merkezi üçleyecek ve rakibi kenarlara yönlendirecek sandım. Ama ne yaptı Okan Buruk? Abdülkerim'i sol beke çekti.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Boey ve Abdülkerim'in kırmızı kartına müdahale ederdim

Ben VAR'da olsaydım 3 pozisyona net bir şekilde müdahale ederdim. Alanyaspor'un penaltısının da verilmesi gerekirdi. Sacha Boey ve Abdülkerim'in kırmızı kartına müdahale ederdim. Galatasaray yönetiminin özeleştiri yapması lazım, kendi takımlarını kendileri gerdiler. İlk yarım saat çok iyiydi Galatasaray, ama bir kırmızı kart sonucu çöktü. Bunun sebebi gerginlik.

Farioli, hakemin zayıf noktasını gördü

Çok doğru bir kadroyla da sahaya çıktı sarı kırmızılılar ama 10 kişi kaldıktan sonra aynı şey olmadı. Beşiktaş'ta Galatasaray'da Alanyaspor'a karşı 11'e 10 oynamadı. 11'e 9 oynadı. Bu pas oyunudur. Pas yapa yapa bir oyuncunu devre dışı bırakıyor Alanyaspor. Benim eski futbolcu Rıdvan olarak gördüğüm Muslera'nın topa en az rakibi kadar yetişme şansı var kırmızı kart pozisyonunda. Farioli, hakemin zayıf noktasını gördü. Ali Palabıyık'ın ne kadar sakin gözükse de gergin olduğunun farkındaydı. Değişikliklerini de ona göre yaptı.

Ne başarılısı ya VAR'da %1 bizim başarı oranımız

Bu gece maç konuşulmayacak. Yarın da öbür gün de konuşulmayacak. Maçtan farklı şeyler konuşulacak hep. VAR'a gidilse ne Abdülkerim'e kırmızı verilecekti ne de Boey'e. Ama Alanyaspor'un da penaltısı verilecekti. VAR konusunda %95 başarılıyız diyorlar. Ne başarılısı ya %1 bizim başarı oranımız.

Alanyaspor güle oynaya Galatasaray ceza sahasına geldi

Kerem bugün ruhunu verdi ruhunu, sol bek gibi oynadı. Alanya'nın ikinci yarıda en az dört net pozisyonu vardı. Ne Alanyaspor bir yarıda bu kadar pozisyona girebilir ne de bir takım pozisyon verir? Ama sen 11'e 9 oynuyorsun. Herkesi kanatlara çektikten sonra orta sahada iki kişiyle mücadele ediyorsun. Oliveira zaten stoperlerin içine geçmişti. Sonra onu da çıkardı zaten. Alanyaspor güle oynaya Galatasaray ceza sahasına geldi.

Nereden baksan yanlış hamleler

Abdülkerim oyundan atılmadan önce de belliydi maçın 2-2'ye geleceği. Midtjsö'yü oyuna sokuyor Oliveira'yı oyundan çıkarıyor. Emin'i alıyor Abdülkerim'i sol beke çekiyor. Nereden baksan yanlış hamleler. Mesele üçlü dörtlü meselesi değil, mesele bunu oynayabilmek. Skora ve tempoya göre bunu değiştirebilmek.Ben 2-2'den bağımsız konuşuyorum.
 
 
 
 

 

Mehmet Büyükekşi VAR ile ilgili konuşmasın lütfen

Mehmet Büyükekşi iyi niyetli işler yapmaya çalışıyor ama VAR ile ilgili konuşmasın lütfen. Neden her hafta VAR konuşuyoruz?
 
 
 
 

 

Senin için hazırladığımız haberler