Rıdvan Dilmen'den, İsmail Kartal'a: "Asıl soru bu"

Cem Ergün
27.04.2024 - 22:26 | Son Güncellenme: 27.04.2024 - 23:08

Trendyol Süper Lig'in 34'üncü haftasında Fenerbahçe, sahasında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Bu mücadelenin ardından Rıdvan Dilmen, Sarı-Lacivertli ekibi değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen'den, İsmail Kartal'a: "Asıl soru bu"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 34'üncü haftasında Fenerbahçe, sahasında ağırladığı Beşiktaş'ı Michy Batshuayi ve İrfan Can Kahveci'nin golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Beşiktaş'ın maçtaki tek golü ise 82. dakikada Cenk Tosun'dan geldi. Siyah-Beyazlılar'da Al-Musrati, 25. dakikada direkt kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Mücadelenin ardından Rıdvan Dilmen, TV 8.5'ta yayınlanan %100 Futbol programında Sarı-Lacivertli takımın performansını ve teknik direktör İsmail Kartal'ı değerlendirdi.

"Fenerbahçe sonuç endeksli oynadı"

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Beşiktaş karşısında elde ettiği galibiyeti şu sözlerle değerlendirdi: "Fenerbahçe bugün tamamen sonuç endeksli oynadı. 'Bu 7 puanı 4'e düşüreyim, şansım devam etsin' diye düşündü. Ama 0-0 giden oyunda Fenerbahçelilerin beklediği bir tempo ve 3-4 etkili atak vardı. 10 kişi kaldıktan sonra ve golden sonra rölantiye alındı oyun. Beşiktaş tabii ki büyük bir kulüp ama o da oynamaya çalıştı."

"Galatasaray'ın kazanması..."

Rıdvan Dilmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Beşiktaş da hiç pres yemedi Fenerbahçe'den. Stoperler çok rahat oynadı. Beşiktaş da büyüklüğüne yakışır şekilde, rakibine ezilmeden oynadı. Beklediğimden farklı bir maç olmadı. Galatasaray'ın ligin bitimine 5 hafta kala kazanması da taraftarın coşkusunu etkiliyor. Şampiyonluk için ihtimalimiz var ama zor gözüküyor gibi bir tablo oluşuyor. Fenerbahçeli futbolcuların her şeye rağmen kazanmalarını ben olumlu görüyorum"

"Asıl soru bu"

Michy Batshuayi'nin, Edin Dzeko yerine ilk 11'de oynamasını da değerlendiren Rıdvan Dilmen, "Batshuayi büyük oyuncu mu? Değil. Ama iyi futbolcu. Her şeyden önce karakter koyan bir oyuncu. Santrfora göre çok yetersiz bir kafacı ama çok iyi topa vuran, hareketli bir oyuncu. Neden bugün Batshuayi ile başladı sorusu yanlış, neden Batshuayi'yi bugüne kadar ligde sadece 2 kere ilk 11 oynattı dememiz lazım. Asıl soru bu." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen: Bu senaryoda lig yüzde 95 biter
Habere Git

Dilmen, Fenerbahçe'nin Belçikalı golcüsü Batshuayi hakkında, "Ligde ilk kez Dzeko, Batshuayi'nin yerine oyuna girdi. Ligin bitimine 4 hafta kala. Peki ikisi oynayabilir mi? Oynayabilir. Hocanın Batshuayi tercihini de Beşiktaş'ın iki uzun stoperine karşı doğru buluyorum. Batshuayi, Süper Lig'de bugüne kadar bir kere ilk 11'de çıkmış. Onda da hattrick yapmış. Bugün de oynamış ve golünü atmış." yorumunu yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler