Rıdvan Dilmen'den Milli Takım yorumu: "Gerçekçi olmak gerekirse"

Cem Ergün
22.06.2024 - 22:41 | Son Güncellenme: 22.06.2024 - 22:54

Rıdvan Dilmen, Türkiye'nin Portekiz'e mağlup olduğu EURO 2024 karşılaşmasının ardından Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella'nın stratejisini açıkladı.

Rıdvan Dilmen'den Milli Takım yorumu: "Gerçekçi olmak gerekirse"

AJANSSPOR HABER

Türkiye, EURO 2024 F Grubu ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Kırmızı-Beyazlılar bu sonuçla 3 puanda ikinci sırada kalırken, Portekiz puanını 6'ye yükselterek liderlik koltuğuna oturdu. Millilerimizin performansını ve teknik direktör Vincenzo Montella'nın EURO 2024 stratejisini Sports Digitale YouTube kanalında Rıdvan Dilmen değerlendirdi. İşte detaylar...

"Sürpriz olmadı bu"

Portekiz mağlubiyetinin sürpriz olmadığını kaydeden Rıdvan Dilmen, "Sürpriz olmadı bu. Gerçekçi olmak gerekirse bizden bir siklet daha iyi bir takımlar. Benim beklediğim tarzda bir maç oldu. Portekiz ne kadar müsaade ederse biz o kadar oynadık. Maçtan önce net favori derken abartmak da istemedim."dedi.

"Montella'nın kafasında bir strateji var"

Montella'nın "Favori Portekiz" olarak bakmaması gerektiğini belirten Dilmen, "Ben bir futbol adamı olarak favori derim Portekiz'e. İspanya ve Almanya ile birlikte. Ama teknik adam açısından baktığımız zaman olmaz. Montella'nın kafasında bir strateji var. Önümüze fikstür geldiği zaman Çekya ve Türkiye 'Biz 1 olalım önce' dedi. Aslında çok farklı bir tablo da yok." dedi.

"Çekya maçı olsa 11 başlardı"

Sözlerine devam eden Rıdvan Dilmen, "Hoca bunu düşünmeli mi, düşünmemeli mi? Biz son maçımızı 4 gece önce oynadık. Maça damga vuran isimler kimdi? Mert ve Arda'ydı. Bizim Milli Takımımız, Hamburg'da Çekya ile oynayacağı maçın 11'ini çıkardı. Ama bu maç acaba Çekya maçı olsaydı 11'de başlar mıydı? Başlardı." ifadelerini kullandı

Senin için hazırladığımız haberler