Rıdvan Dilmen, vefat eden Miodrag Yesic'le ilgili konuştu

Orhan Gülek
08.12.2022 - 18:52 | Son Güncellenme: 08.12.2022 - 20:00

Rıdvan Dilmen, kendisinin futbol hayatını bitiren futbolcu olarak anılan ve bugün geçirdiği trafik kazası sonrası vefat eden Miodrag Yesic'le ilgili konuştu

Rıdvan Dilmen, vefat eden Miodrag Yesic'le ilgili konuştu

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor forması giydiği 1989-1990 sezonunda Rıdvan Dilmen'e yaptığı sert müdahalenin ardından "kasap" olarak anılmaya başlayan eski Sırp futbolcu Miodrag Jesic (Yesiç), Sırbistan'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. 

Vefat haberi sonrası Miodrag Yesic’in tekmesiyle futbol hayatı dalgalanmaya başlayan ve bir türlü eski formuna dönemeyen Rıdvan Dilmen, Jesic'in vefatıyla ilgili açıklamada bulundu.

"Çok çok üzgünüm"

Trafik kazası sonrası ölüm haberini üzülürek öğrendiğini dile getiren Dilmen "Çok çok üzgünüm. Toprağı bol olsun. Rabbim ailesine sabırlar versin." dedi.

1989-90 sezonunda Trabzonsporlu futbolcu Ješić’in tekmesiyle sağ ayağı sakatlanan ve dört kez ameliyat olan Rıdvan Dilmen, Ješić’in kast olarak faul yapmadığını dile getirdi.

İlgini Çekebilir
Siyah beyaz yasta Miodrag Jesic hayatını kaybetti!
Habere Git

"Beni ziyarete gelmişti"

Konuyla ilgili Dilmen, "Hep üzülüyordum Yesiç'e söylenenlerden. Beni ziyarete gelmişti, geçmiş olsuna. Asla beni kasıtlı sakatlamak istememiştir." dedi.

"Hep iyi insan olarak anlattılar"

Jesic'in Türkiye'de oynadığı dönemde takım arkadaşları tarafından örnek futbolcu olarak gösterildiğini ifade eden Dilmen "Tanıdığım kadarıyla ve oynadığı takım arkadaşlarından ( Altay-Trabzonspor) hep iyi insan olarak, dürüst olarak anlattılar." dedi.

"Yine aynı şeyleri söylemiştim"

Yakın zamanda da Ješić ile ilgili iyi şeyler düşündüğünü dile getiren Dilmen, "Vefat etmeden önce bana sorulduğunda hem gazeteciler hemde arkadaşlarım yine aynı şeyleri söylemiştim. Çok üzgünüm." dedi.

Ne olmuştu?

Sırbistan'ın köklü takımlarından Partizan'ın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, bir dönem Trabzonspor ve Altay'da forma giyen 64 yaşındaki eski Sırp futbolcu Miodrag Jesic'in içinde bulunduğu aracın kamyonla çarpışması sonucu olay yerinde yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Miodrag Jesic: "Rıdvan Dilmen'i ben sakatlamadım"

Miodrag Jesic, Trabzonspor forması giyerken, Fenerbahçe derbisinde Rıdvan Dilmen'i yaptığı müdahale ile sakatlamıştı. Ardından taraftarların "kasap" lakabı taktığı Yesic, olaydan 25 yıl sonra Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada "Rıdvan Dilmen'i ben sakatlamadım. Maçı kaybedeceklerini anlayınca pozisyonu bahane ederek oyundan çıktı. Daha sonra kendisiyle de telefonda konuştum. Sakatlığının önceden kaldığını ve iğne ile oynadığını kabul etti." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler