Rıdvan Dilmen'den Montella'ya: "Samimiyetsiz..."

Cem Ergün
22.06.2024 - 22:15 | Son Güncellenme: 22.06.2024 - 22:34

Türkiye, EURO 2024'teki ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Rıdvan Dilmen, Vincenzo Montella'nın Arda Güler kararını eleştirdi.

Rıdvan Dilmen'den Montella'ya: "Samimiyetsiz..."

AJANSSPOR HABER

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024'te F Grubu ikinci maçında Portekiz'e 3-0'lık skorla mağlup oldu. Türkiye, bu sonuçla grupta 3 puanla ikinci sırada yer alırken, Portekiz puanını 6'ya çıkardı ve liderlik koltuğuna oturdu.

Karşılaşmanın ardından ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Sports Digitale YouTube kanalında kanlında Milli Takım hakkında değerlendirmelerde bulundu. Dilmen, teknik direktör Vincenzo Montella'nın Arda Güler kararını sert sözlerle eleştirdi. İşte Dilmen'in sözleri...

"85 milyonluk bir ülkenin teknik direktörüsün"

Rıdvan Dilmen, A Milli Takım'ın İtalyan teknik direktörü Vincenzo Montella'nın eleştirilebileceğini belirterek, "Her teknik adam eleştirilir. Hakaret edilmediği sürece herkes eleştiri yapabilir. 85 Milyonluk büyük bir ülkenin teknik direktörüsün. Bunu da değerlendirdi bu zamana kadar. 'Bizi turnuvaya götürün' dediler, şimdi de 'çıkarın...' Övgüler kadar eleştiriler de olur. " dedi.

"Montella Portekiz maçında "0" yazdı"

Dilmen, Montella'nın Portekiz maçında puan almayı düşünmediğini ve kafasının Çekya karşılaşmasında olduğunu şu sözlerle açıkladı: "Ben olsam Arda ile başlardım. Adele sakatlığı varsa hele sonradan girmek daha tehlikelidir. Başta Portekiz ile en iyi kadromla kafa kafaya oynamaya çalışırım. Ama Montella tarafından da bakınca Çekya'yı kazanacak gibi bu maça başlamak istedi. 3-0 ne ilk kez ne son kez kaybedersiniz. Ama maçı, maçtan önce kaybetmek sıkıntılı. Montella'nın ben Gürcistan maçından itibaren Portekiz maçında 0 yazdığını, Çekya maçına hazırlandığını gördüm."

"Samimiyetsiz bir açıklama"

Rıdvan Dilmen, İtalyan teknik direktörün "Arda yorgundu ve sakatlık riski vardı" sözlerini eleştirdi. Dilmen, "Montella, 'Arda'nın sakatlık riski vardı' diyor. Bir kere bu son derece samimiyetsiz bir açıklama. 'Arda yorgundu ve sakatlık riski vardı.' E neden soktun o zaman oyuna? Dinlendir. Başla devrede çıkart gerekirse. Ya da hiç sokma. Sakatlık riski diyen oyuncuyu sokmam ben. Sen orada tribüne yenildin." şeklinde konuştu.

"Arda konusuna gelince"

Vincenzo Montella, Türkiye-Portekiz maçının ardından Arda Güler'in maça ilk 11'de başlamamasını şu sözlerle açıklamıştı: "Arda konusuna gelince, o konuda üzgünüm. Hakikaten yorgundu ve sakatlık riski vardı. Oyuna alırken, almazsak mı diye düşündüm. Ama 3-0'da belki bir gol atarız düşüncesi oyuna almama sebep oldu"

Senin için hazırladığımız haberler