Rıdvan Dilmen'den Mourinho'ya: "Sonuca endeksli, şampiyonluğa yetmez"

01.10.2024 - 20:58 | Son Güncellenme: 01.10.2024 - 21:03

Eski futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, HT Spor'da yayınlanan Çerçeve programında Antalyaspor-Fenerbahçe maçını değerlendirdi. İşte detaylar.

Rıdvan Dilmen'den Mourinho'ya: "Sonuca endeksli, şampiyonluğa yetmez"

AJANSSPOR HABER

Eski futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, HT Spor'da yayınlanan Çerçeve programında Antalyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasını değerlendirdi.

"Fenerbahçeli olarak üzüldüm"

Dilmen, "Fenerbahçe'nin lige odaklandığını anlıyoruz. Bakalım Twente maçında kimler oynayacak? Fenerbahçe'nin özlemini bildiği için Mourinho daha çok lige odaklanacaktır. Fenerbahçe Perşembe günü rotasyon yaptı. Rotasyonda kullandığı oyuncuların maliyeti 4 milyar TL. Lükse bakar mısın? Bence En-Nesyri'yi devamlı kullanmalı. Çok pozisyona giren oyuncu yeterli oyuncudur. Dzeko da çok değerli. Perşembe günü maç başladı. Fenerbahçeli olarak üzüldüm. İyi başlamadı Fenerbahçe.

"Baskıların şiddeti Mourinho döneminde düşük"

3-1 mağlup oluyorsun Galatasaray'a, o 20 dakikada oyuncuların yüzünden görüyorum, 'Bu maçı nasıl oynayacağız' diyorlar. İyi oyunun değil de skorun önemli olduğunu görüyorum. Amrabat ve İsmail ikilisini bir tek antrenmanda görmek isterim. İsmail de Amrabat da çok iyi 6 numara. Ama İsmail nerede duracağını şaşırdı, Amrabat'ın önünde kaldı. İki 6 numarayla oynanmaz. Türkiye'de şampiyonluğun sırrı tek cümlede yatıyor. Önde baskı yapan takım şampiyon oluyor. Bunu iyi yapan Galatasaray'da Torreira, Beşiktaş'ta Gedson, Fenerbahçe'de Fred var. Bu oyuncular takımlarını da rahatlatıyor. Bu baskıların şiddeti Mourinho döneminde düşük.

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen: "Okan Buruk büyük bir hata yaptı"
Habere Git

"Fenerbahçe'nin kadrosu iyi ama hep 7'lik oyuncular var"

Galatasaray'ın forvet arkası Mertens, Beşiktaş'ın Rafa Silva. Ama ikinci santrfor gibi oynuyorlar. Szymanski oynadığı sistemde daha da geri gelip baskıya katılıyor. İsmail Kartal döneminde Fenerbahçe'nin en büyük sırrı müthiş baskı yapıyordu. Galatasaray niye hep şampiyonluk yarışında favori gösteriliyor. 10 numaran iyi olacak bir kere. Omurgan iyi olacak. Muslera, Torreira, Mertens, Icardi veya Osimhen. Hep Türkiye Ligi'ne göre 10 üzerinden 8'lik, 10'luk oyuncular var. Fenerbahçe'nin kadrosu iyi ama hep 7'lik oyuncular var.

"Fenerbahçe'de şiddetli pres yapan tek oyuncu Fred"

Mourinho sonuca endeksli. Galatasaray maçından sonra stratejilerini yanlış bulmuyorum. Ferdi yüksek enerjisi olan bir oyuncu. Seni diğer tarafa taşıyabiliyor. Fenerbahçe transferde büyük kulüplerimizin Fred gibi bir 8 numara daha alması lazım. Önde baskıyı 8'lerle yaparsınız. Tek ön liberodan kahraman çıkar. Amrabat bu yıl en çok isabetli oynayacaktır. Fenerbahçe'de şiddetli pres yapan tek oyuncu Fred.

"10 hafta sonra bu skora bağlı oyun olursa şampiyonluğa yetmez"

Fenerbahçe, Perreira geldikten sonra set oyununa geçti. Galatasaray bunu bir kültür haline getirdi. Ya herro ya merro oynuyor. Ya 13'üncü oluyor ya şampiyon oluyor. Fred'li ve Fred'siz Fenerbahçe oyununa bakalım. Mourinho sol beki değiştirdi. Oyun 0-0 gidiyor. İrfan Can'a gel dedi. Gol oldu sen otur dedi. Kostic'i öne geçirdi. Becao sen gel dedi. Ben 1-0'ı cebime koyayım dedi. Ama 10 hafta sonra bu skora bağlı oyun olursa şampiyonluğa yetmez. Fenerbahçe'deki ilk tespiti hız problemiydi. Hızı şu an geçen senenin çok altında.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan Osimhen açıklaması! ''Sakatlık...''
Habere Git

"En-Nesyri'ye ihtiyaç var"

Mourinho'ya saygı duyuyorum. Kendi transfer ettiği oyuncu yerine Dzeko'yu oynatıyor. Ama En-Nesyri'ye ihtiyaç var. En-Nesyri önde baskıya Dzeko'dan daha fazla katkı verecek. Ben demiyorum ki Dzeko'dan daha iyi futbolcu. Tadic'in sola İrfan'ın sağa gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

"Szymanski önde sürpriz baskılar yapabiliyor"

Hoca 4-2-3-1'ci. Mevcut kadroda buna en yakın oyuncu Szymanski. Çok büyük presçi olmamasına rağmen Silva ve Mertens'ten daha fazla önde baskı yapabiliyor. Szymanski önde sürpriz baskılar yapabiliyor. Szymanski ve Dzeko yavaş yavaş geriye doğru geldiler. Szymanski topa da iyi vuruyor. Diğer oyunculara göre geriye geliyor. Tabii ki Silva ve Mertens'in yetenekleri ofansta daha fazla.

Çağlar'dan asla vazgeçmiyor"

Çağlar cebinde. Diğer stoperlerde kararını vermiş değil. Becao, Djiku, Oosterwolde bekliyor ama asla Çağlar'dan vazgeçmiyor" dedi.

İlgini Çekebilir
Acun Ilıcalı: "Aslında Okan Buruk doğruyu söylüyor"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler