Rıdvan Dilmen'den sert mesaj: "Galatasaray ve Fenerbahçe..."

Furkan Sönmez
26.02.2024 - 23:05 | Son Güncellenme: 26.02.2024 - 23:19

Ünlü yorumcu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, TV8,5 kanalında yayınlanan "%100 Futbol" adlı programda Galatasaray - Antalyaspor maçını yorumladı. İşte detaylar.

Rıdvan Dilmen'den sert mesaj: "Galatasaray ve Fenerbahçe..."

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Ligi'nin 27. haftasında evinde Antalyaspor'u konuk eden Galatasaray, rakibini Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle 2-1 mağlup etti ve puanını 72'ye çıkartarak liderliğini sürdürdü. Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, karşılaşma hakkında "Sparta Prag maçı yıpratıcı bir maçtı. Galatasaray böyle bir maçtan çıktı ve eforlu bir maç çıkardı. Galatasaray'ın son 20 haftasında bir veya iki kez Torreira ve Demirbay oyundan çıkmamıştır" yorumunu yaptı.

"Samimi olarak söylüyorum 1-1 olsaydı..."

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki sözlü tartışma hakkında açıklamalarda bulundu. Eski futbolcu, "Fiziksel ve mental yorgunluğun dışında, Fenerbahçe maçından itibaren başlayan bir tartışma başladı. Yok Fenerbahçe'yi şampiyon yapacaklar falan. Yöneticiler açıklama yapıyor sonra Icardi olayı geliyor. Bir anda da bir ceza çıkıyor. Maçın ve sezonun özetini söyleyebilirim, hakem maçı 4 dakika uzattı bugün ama samimi olarak söylüyorum 1-1 olsaydı 8 dakika uzatırdı. Hakem, yardımcılar ve VAR darmdağın oldu" diye konuştu.

"Prag'da yedikleri 4 gol etkilemiş onu"

Galatasaray adına en yorgun futbolcunun Fernando Muslera olduğunu ifade eden yorumcu, "İki kulübe, kendilerine göre 'Sana yakınım' diye diye gidiyor ama iki takım da istifaya davet ediyor. Kendileri getirdi bu durumu. Olayın etik yerinde yokum ben, montaj veya değil... Bugün sahanın en yorgun futbolcusu Muslera'ydı. Kornere çıkacak top, yetişemedi. Prag'da yedikleri o 4 gol etkilemiş onu çok belli" dedi.

"Bu maçtan sonra Sergen Yalçın Anadolu'da çalışmaz"

Türkiye Süper Ligi'nde devre arası transfer döneminde transfer yapamayan tek takım olan Antalyaspor'u yorumlayan eski milli futbolcu, "Antalyaspor'da Sergen Yalçın iyi bir organizasyona sahip olan bir takıma gitti. Ligimizde transfer yasağı bulunan tek takım Antalyaspor. Ülkemizin turizm cenneti Antalyaspor, 800 bin euro vererek transfer tahtasını açamamışlar. Anadolu'da futbol aslında ekonomik olarak bitmiş. Ben bu maçtan sonra Sergen Yalçın'ın daha Anadolu'da çalışacağını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

"En enteresan olan 50 milyon kişi inandı buna"

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin birbirlerine karşılıklı diyalogları hakkında konuşan Dilmen, 50 milyon futbolseverin bu konuşulanlara inandığını söyledi. 61 yaşındaki futbol adamı, "Dursun Bey diyor ki '10 puan önde olmamız lazım' Fenerbahçe'de aynısını diyor. Galatasaray ve Fenerbahçe'de birbirine kollandınız diyor ama en enteresan olan 50 milyon kişi inandı buna. Taraftarlar artık 'Biz haksızlığa uğradık' diyor. Bu iki takım puan rekoru kırmış, diğer takımlar ne yapacak? O zaman 3-0 yazsınlar her maça dağılsınlar" açıklamasını yaptı.

"Galatasaray ve Fenerbahçe TFF ile 18 takımı eziyor"

Fenerbahçe - Kasımpaşa maçında sarı lacivertlilerin son dakikada penaltıda, Kasımpaşa futbolcusu Emre Gedik'in eline değdiğini söyleyen ama elinin doğal konumda olduğu için penaltı olmaması gerektiğini vurgulayan Rıdvan Dilmen, Tete'nin yerde kaldığı pozisyon hakkında da şu cümleleri kullandı: "Kardeşim top ele değdi. Siz de biliyorsunuz değdiğini. Ama şöyle konuşun 'Top ele değdi ama doğal konumda olan ele değdi'. Bugün Tete'nin pozisyonu da penaltı değil. VAR'da yarın açıklayacaklar 'Doğal konumda değil' diye ama top doğal konumda kardeşim. Galatasaray'da, Fenerbahçe'de Federasyon desteğiyle 18 takımı eziyorlar. Taraftarlarla da kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyor ama ben inanmıyorum."

"Diğer camiaların günahı ne"

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kendilerine haksızlık yapıldığını düşünmelerinin gereksiz olduğunu söyleyen ünlü yorumcu, diğer camiaları da etkilediğini söyledi ve "Fenerbahçe diyor ki 'Ceza çıktıysa 1 maç neden verdin?' Beşiktaş'ta aynısını diyor. Galatasaray'da 'Montaj bu, görüntü yok kanıt yok neye göre ceza veriyorsun' E burada Sami Uğurlu ve Sergen Yalçın'ın günahı ne? Diğer camiaların günahı ne?" şeklinde konuştu.

"Edebsiz adamlar ya"

Fenerbahçe - Kasımpaşa maçından sonra son pozisyonda penaltıya sebebiyet veren futbolcu Emre Gedik'in bir açıklama yaptığı haberinin sosyal medyada dönmesi sonrası bu iddiaların asılsız olduğuyla alakalı açıklama yapan Emre Gedik için konuşan Dilmen, bu asılsız haberleri yayan kişilerin sosyal medyada bir örgüt şeklinde olduklarını ve yalan haberleri bilerek yaydıklarını söyledi ayrıca "Yalan yanlış haberleri sürekli gündeme atıp oradan sonra silenler var. Bunlar örgüt, yok ben ne demişim 'Onyekuru'nun ayağı kırılsın' tövbe tövbe ya. Edepsiz adamlar ya" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler