Rıdvan Yılmaz Eintracht Frankfurt'a transfer oldu! İşte Beşiktaş'ın kazanacağı para

Feride Kara
11.06.2022 - 16:28 | Son Güncellenme: 11.06.2022 - 16:37

Rıdvan Yılmaz'ın Eintracht Frankfurt'a transferinde Türk medyası Beşiktaş'ın 6.5 milyon Euro ve sonraki transferden yüzde 20 alacağını yazarken Bild'e göre rakam farklı

Rıdvan Yılmaz Eintracht Frankfurt'a transfer oldu! İşte Beşiktaş'ın kazanacağı para

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş altyapısından yetişen sol bek Rıdvan yılmaz yuvadan uçtu. Beşiktaş, gelecek sezon sözleşmesi bitecek futbolcunun Eintracht Frankfurt'a transferine onay verdi.

Sergen Yalçın ile çıkış yakaladı

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın verdiği şansı iyi değerlendiren sol bek Rıdvan Yılmaz başarılı performansıyla Avrupa takımlarının dikkatini çekti. İtalya'dan Torino ve Eintracht Frankfurt'tan teklif alan futbolcunun tercihi Avrupa Ligi şampiyonu Alman ekibi oldu.

Beşiktaş onay verdi

Beşiktaş yönetimi, Rıdvan Yılmaz'ın sözleşmesinin gelecek yıl bitmesi yüzünden futbolcunun satışına onay verdi. Eğer transfere izin vermese Rıdvan Yılmaz ocak ayında gelecek sezon için imza atarak bedelsiz olarak kulüpten ayrılma şansına sahip olacaktı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın gözdesinden kötü haber!
Habere Git

Beşiktaş Rıdvan Yılmaz'dan ne kadar kazanacak?

Medyaya yansıyan haberlere göre Beşiktaş Rıdvan Yılmaz transferi için 6.5 milyon Euro bonservis ücreti ve gelecek satışından yüzde 20 pay alacak. Ancak Alman gazetesi Bild'e göre bonservis rakamı çok daha düşük. Bild, piyasa değeri 6.5 milyon Euro olan Rıdvan Yılmaz için Alman takımının 3 milyon Euro teklif ettiğini yazdı.  Haberde Türkiye'de dile getirilen 6.5 milyon Euro bonservis bedeli için ütopik ifadesi kullanıldı.

Frankfurt transfer yapacağını açıklamıştı

Avrupa Ligi'ni alarak gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya hak kazanan Frankfurt'ta Sportif direktör Markus Krösche  transfer çalışmalarının sürdüğünü söylemişti. Filip Kostiç'in olası bir satışından bağımsız olarak sol tarafa transfer yapacaklarını dile getiren Krösche şöyle konuşmuştu:  "Deneyimli ve ünlü oyuncuları alırsak maliyetini  karşılayamayız. Bütçe ve maaş yapısını koruyarak Şampiyonlar Ligi'nde bize yardımcı olacak eklemeleri  yapacağız."

Rıdvan Yılmaz'ın Beşiktaş performansı

Beşiktaş altyapısından yetişen Rıdvan Yılmaz, siyah beyazlı formayla toplam 84 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 7 gol atan 21 yaşındaki futbolcu 7 de asist yaptı. Geçen sezon 27 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası, 2 Şampiyonlar Ligi ve Süper Kupa Finali'nde oynayan Rıdvan Yılmaz, 3 kez topu ağlara gönderdi ve 4 gol pası verdi. Futbolcu, Beşiktaş kariyerinde 1 lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu sevinci yaşadı

Senin için hazırladığımız haberler