Beşiktaş'tan Rangers'a Transfer Olan Rıdvan Yılmaz, Havaalanında Açıklama Yaptı

Akın Ungan
30.07.2022 - 16:46 | Son Güncellenme: 30.07.2022 - 17:01

Beşiktaş'tan Glasgow Rangers'a transfer olan Rıdvan Yılmaz, havaalanında açıklama yaptı. Genç oyuncu Avrupa'daki hedefleri hakkında konuştu. İşte detaylar.

Beşiktaş'tan Rangers'a Transfer Olan Rıdvan Yılmaz, Havaalanında Açıklama Yaptı

Beşiktaş'ın altyapısından yetişerek A takıma kadar yükselen ve gösterdiği performans ile Avrupa kulüplerinin dikkatini çeken Rıdvan Yılmaz, geçtiğimiz sezonun Avrupa Ligi finalisti Rangers'a transfer oldu. Genç sol bek, İskoçya'ya gitmek için geldiği havaalanında, NTV'ye açıklamalarda bulundu.

"Hayallerimin peşinden koşuyorum"

Ailesi ile birlikte havaalanına gelen Rıdvan Yılmaz, "Duygusalım. Büyüdüğüm şehirden gidiyorum. Annemden, babamdan ayrı kalacağım. İzin günlerimde falan gelmeye çalışacağım ama sonuç olarak benim hayalim bu. Hayallerimin peşinden koşuyorum. Onlar da sağolsunlar beni her zaman desteklediler. Hem mutluyum hem de içimde biraz üzüntü var." dedi.

"Oradan daha büyük kulüplere gidebileceğime inanıyorum"

Sözlerine devam eden Rıdvan, "Benim için iyi bir adım olacağını düşünüyorum. Oradan daha büyük kulüplere gidebileceğime inanıyorum. Sonuç olarak İngiltere Premier Ligi'nin hemen yanında bir lig. Umarım benim için iyi olur. İnşallah hayallerim gerçekleşir ve daha iyi liglere gidebilirim." ifadelerini kullandı.

"Beni iki finalist istedi"

Transfer sürecinde kendisini isteyen kulüpler hakkında konuşan futbolcu, "Beni isteyem tüm kulüpler iyiydi. Torino olsun, Frankfurt olsun, burası olsun... Hepsi aynı şekilde. Sonuç olarak beni iki finalist istedi. İkisinden birine gidiyorum sonuçta. Buraya gittiğim için çok mutluyum. Büyük bir kulübe gidiyorum." açıklamasını yaptı.

"Tugay abiyle de görüştük"

Daha önce Rangers forması giyen Türk futbolcu Tugay Kerimoğlu ile olan buluşmadan detayları aktaran Rıdvan Yılmaz, "Tugay abiyle de görüştük. Orada oynadığı için tecrübelerini aktardı. Bana yardımcı olabilecek her şeyi söyledi. Ona nelere ihtiyacım olacağını sordum. O da her şeyi anlattı. Çok yardımcı oldu." şeklinde konuştu.

"Tempo olarak biraz adapte olman lazım dedi"

Rıdvan Yılmaz, Tugay Kerimoğlu'nun kendisine İskoçya'nın zor ve kolay yönlerini anlattığını şöyle açıkladı: "Oranın zorlu yönlerini, kolay yönlerini anlattı. Ona da teşekkür ederim. Tempo olarak biraz adapte olman lazım dedi. Dil olarak da aynı şekilde. Disiplin ve düzen senin hayatını her zaman kolaylaştıracaktır dedi. Sağolsun bana bu konuda destekçi oldu."

"Başkana çok teşekkür ediyorum, yolumu açtı"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye teşekkür eden Rıdvan, "Başkana çok teşekkür ediyorum. Benim yolumu açtı. Gitmek istediğimi ve hayallerimin olduğunu söyledim. Beşiktaş'ta 3 kupa kazandığımı ve artık Avrupa'nın benim için çok daha iyi olacağını söyledim. Sağolsun o da bana desteklerini esirgemedi. Kalmamı istedi ama hayallerimi gerçekleştirmek istedi. O yüzden bunun hayırlı olduğunu düşünüyorum." dedi.

"12 senemi verdiğim kulüpten ayrıldığım için üzgünüm"

Arkadaşlarından ayrılırken hissettiklerini anlatan Rıdvan Yılmaz, "Oradan ayrılırken çok üzüldüm. Sonuç olarak 12 senemi verdiğim kulüpten ayrıldığım için üzgünüm. Ama tabii ki de hayallerimin peşinden koştuğum için mutluyum. Takım arkadaşlarım, Ersin, hocalarım hepsi bana çok büyük destek oldu ve hala yazmaya devam ediyorlar. Hepsinin bende emekleri çok büyük. Hepsine buradan çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Emirhan İlkhan gerçekleri! 4.5 milyon Euro sözleşmeye böyle koyuldu
Habere Git

"Glasgow Teknik Direktörü bana olan güveninden bahsetti"

Son olarak Rangers Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst ile yaptığı konuşmayı açıklayan 21 yaşındaki sol bek, "Glasgow Teknik Direktörü bana oradaki projeyi ve bana olan güveninden bahsetti. İnşallah onun bana olan güvenini boşa çıkarmayacağım." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler