Milli futbolcu Rıdvan Yılmaz sakatlandı

Kerem Ergün
31.10.2022 - 21:38 | Son Güncellenme: 31.10.2022 - 22:12

İskoçya Premier Lig ekibi Glasgow Rangers forması giyen milli oyuncu Rıdvan Yılmaz sakatlandı. Eski Beşiktaşlı ne kadar sahalardan uzak kalacak? Detaylar...

Milli futbolcu Rıdvan Yılmaz sakatlandı

Yaz transfer döneminde 4 milyon Euro bonservis bedeliyle Beşiktaş'tan İskoçya Premier Lig ekibi Glasgow Rangers'a transfer olan Rıdvan Yılmaz için işler yolunda değil. 21 yaşındaki oyuncudan şimdi de sakatlık haberi geldi.

8. dakikada sakatlandı

İskoçya Premier Ligi'nin 13. haftasında Glasgow Rangers evinde Aberdeen'i ağırladı. Milli oyuncu Rıdvan Yılmaz, mücadeleye ilk 11'de başladı fakat başına talihsiz bir olay geldi. 24 yaşındaki oyuncu mücadelenin 8. dakikasında sakatlandı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı. Maçı Rangers 4-1'lik skorla kazandı.

Dünya Kupası'na kadar yok

Glasgow Rangers, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. hafta maçında Ajax ile karşılacak. Maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Glasgow Rangers Teknik Direktörü Giovanni van Brockhorst, Rıdvan Yılmaz'ın sakatlığı hakkında da konuştu. Brockhorst şunları söyledi: "Rıdvan'ın hamstring sakatlığı var ve Dünya Kupası'na kadar oynayamayacak."

İlgini Çekebilir
Rıdvan Yılmaz ayrılıyor mu? Hocası son noktayı koydu...
Habere Git

10 maç sonra 11'de başlamıştı

Rıdvan Yılmaz, Aberdeen karşılaşmasıyla birlikte İskoçya Premier Lig'in 2. haftasında oynanan ve 2-0 sonuçlanan Glasgow Rangers - Kilmarnock maçının ardından ilk kez bir maça ilk 11'de başlamıştı. Rıdvan, İskoçya Premier Ligi'nde bu sezon 3 maça çıktı. Milli oyuncu ligin 10. haftasında Rangers'in St.Mirren'i 4-0 mağlup ettiği karşılaşmada oyuna 78. dakikada dahil olmuştu.

Bu sezon sadece 7 maça çıktı

Sezon başında 4 milyon Euro karşılığında Beşiktaş'tan Glasgow Rangers'a transfer olan Rıdvan Yılmaz, bu sezon İskoç ekibiyle toplam 7 maça çıktı. 7 maçta 376 dakika sahada kalan 21 yaşındaki oyuncu takımına 1 asistlik katkı sağladı. Rıdvan, İskoçya Lig Kupası'nın ikinci turunda Rangers'in Quenn of the South FC'yi 3-1 yendiği karşılaşmada 2. golün asistini yapmıştı.

Rangers Şampiyonlar Ligi'nde dağıldı

Rıdvan Yılmaz'ın formasını giydiği Glasgow Rangers, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde adeta hezimete uğradı. A grubunda Napoli, Ajax ve Liverpool ile eşleşen İskoç ekibi ilk 5 maçının hepsini kaybetti ve -18 averaj ile  Avrupa'ya veda etmeyi garantiledi. Rangers gruptaki son maçına 1 Kasım 2022 Salı (yarın) saat 23.00'te Ajax karşısında çıkacak. İskoçya temsilcisi geçen sezon İskoçya Premier Ligi'ni ikinci olarak tamamlamış ve UEFA Avrupa Ligi'nde final oynamıştı. Rangers finalde Eintracht Frankfurt'a penaltılar sonucunda kaybetmişti.

İlgini Çekebilir
Rıdvan Yılmaz'lı Rangers Napoli'de dağıldı
Habere Git

Ligde ise durumlar stabil

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dağılan Glasgow Rangers için ligde ise durumlar stabil. 12 haftanın sonunda 29 puan toplayan takım ligde geçen sene olduğu gibi ikinci sırada bulunuyor. Rangers'in ezeli rakibi Celtic ise 33 puanla birinci sırada bulunuyor.

Rıdvan Yılmaz'ın kariyeri

Beşiktaş'ın altyapısında yetişen ve şu an Glasgow Rangers forması giyen Rıdvan Yılmaz, profesyonel kariyerinde 88 maça çıktı. Bu maçlarda kulüplerine 7 gol, 8 asistlik katkı verdi. Türkiye Milli Takımı forması da giyen 21 yaşındaki oyuncu ülkemiz adına çıktığı 6 maçta 2 asist yaptı. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 6.50 milyon Euro olan Rıdvan'ın İskoç ekibiyle 30 Haziran 2027'ye kadar sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler