Beşiktaş Rıdvan Yılmaz'ın Yerine Tayfur Bingöl'ü Transfer Etmek İstiyor

İsa Kethüda
27.06.2022 - 12:05 | Son Güncellenme: 27.06.2022 - 14:13

Rıdvan Yılmaz için Frankfurt ile anlaşma aşamasında bulunan Beşiktaş, Alanyasporlu Tayfur Bingöl'ü transfer etmek için harekete geçti. İki kulüp para ve Salih Uçan takasıyla anlaşmaya çok yakın

Beşiktaş Rıdvan Yılmaz'ın Yerine Tayfur Bingöl'ü Transfer Etmek İstiyor

Koray GEÇGEL -AJANSSPOR

Alanyaspor’da gösterdiği performansla kariyerinin en skorer dönemini geride bırakan Tayfur Bingöl’ün hayali gerçek oluyor. 

Alanyaspor'a imza atarken 'Hayalim Beşiktaş' demişti

Devre arasında Alanyaspor ile 3 yıllık sözleşme uzatan ve imza töreninde, “Tek bir hayalim var: Alanyaspor futbolcusu olarak Beşiktaş’a transfer olmak. Bu olduğu takdirde çok güzel bir hayalim gerçekleşecek. Olmazsa da futbolu Alanyaspor’da bırakmak istiyorum” diyen Tayfur Bingöl için Siyah-Beyazlılar resmi teklifte bulundu. 

Alanyaspor 2 milyon Euro istiyor

Rıdvan Yılmaz’ın da ayrılma olasılığına karşı ilk teklifini sunan Beşiktaş, 2 milyon Euro bonservis bedelinin belirlenmesinin ardından pazarlıklar başladı. Siyah-Beyazlıların para + futbolcu teklifini değerlendirmeye alan Alanyaspor, son olarak 1 milyon Euro ve Salih Uçan talebini iletti. 

Anlaşma yakın

Son teklifle birlikte Beşiktaş’ın ücrette indirim beklediği, ancak tarafların anlaşmaya yakın olduğu öğrenildi. İmzaların atılması halinde Tayfur Bingöl; Beşiktaş’ın yolunu tutacak, Salih Uçan ise 2 sene aranın ardından kiralık olarak Alanyaspor’a geri dönecek.

Ahmet Nur Çebi yeşil ışık yakmıştı

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, mayıs ayında yaptığı açıklamada, Tayfur Bingöl ile ilgili olarak, “Beşiktaş'ta oynamak istediğini söyledi ama 29 yaşında. Bizim planlamamıza göre yaşlı. Söyledikleri için teşekkür ederim. Bakalım, belki gündemimize alabiliriz" diyerek yeşil ışık yakmıştı.

13 gole katkı yaptı

Geçen sezon kariyerinin en skorer dönemini geçiren Tayfur Bingöl, Süper Lig’de çıktığı 30 maçta 3 gol ve 10 asist üretti. Alanyaspor’da ikinci dönemini geçiren ve toplamda 3.5 yıl Turuncu-Yeşilli formayı terleten 29 yaşındaki futbolcu, Antalya ekibiyle 100 maça çıkarken, 17 gol atıp, 20 kez arkadaşlarına asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler