Riera Galatasaray'dan Neden Ayrıldı? Canlı Yayında Açıkladı

Akın Ungan
28.06.2022 - 16:45 | Son Güncellenme: 28.06.2022 - 17:23

Galatasaray'dan ayrılan Albert Riera, canlı yayında ayrılığın nedenini açıkladı. Riera, Okan Buruk, Torrent, Marcao, Kerem Aktürkoğlu ve Nelsson hakkında da konuştu.

Riera Galatasaray'dan Neden Ayrıldı? Canlı Yayında Açıkladı

AJANSSPOR HABER

Paylaştığı veda mesajı ile Galatasaray teknik heyetindeki görevinden ayrıldığını açıklayan Albert Riera, Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu oldu. Sarı-Kırmızılı takımdan neden ayrıldığını açıklayan Riera, Marcao, Kerem Aktürkoğlu ve Victor Nelsson'un geleceği hakkında konuştu.

"Okan Buruk'un ekibinde görevler belliydi"

Yeni teknik direktör Okan Buruk'un kendi ekibi ile geldiğini söyleyen Riera, "Ben her şeyden önce Galatasatay'la çok güçlü bağlara sahibim. Bu veda, kalıcı bir veda anlamına gelmiyor. Okan Buruk yeni bir ekip kurdu. Okan Buruk'un ekibinde görevler belliydi. Dolayısıyla bu dönemde Galatasaray'da yer almayacağım. Ama bu sürekli yer almayacağım anlamına gelmiyor." şeklinde konuştu.

"Bundan sonra teknik direktör olmak istiyorum"

Kariyerinde bundan sonra yapmak istediklerini anlatan Riera, "Bundan sonra teknik direktör olmak istiyorum. Bu Türkiye'de de olabilir. Buna benzer projeleri değerlendireceğim. Şu ana kadar teklif yok. Zaten böyle bir teklif almayı ya da görüşme yapmayı uygun bulmadım. Galatasaray'la olan sözleşmem bitti. Artık görüşme yapabilirim. Bundan sonraki aşamada değerlendirebileceğim bir şey." dedi.

"Sabredilirse, Okan Buruk Galatasaray'da başarılı olur"

Okan Buruk'un Gatasaray'da zamana ihtiyaç duyduğunu belirten İspanyol futbol adamı, "Tememnnim başarılı olması yönünde. Galatasaray'ı çok iyi bilen biri. Sabır göstermeliyiz, zamana ihtiyaç var. Yeni bir başkan var, yeni bir ekip kuruldu. Dolayısıyla zamana ihtiyaç duyuluyor. Okan Buruk'un çok avantajı var. Galatasaray ve Türk futbolunda kendini kanıtlamış bir isim. Ben, sabredilirse Okan Buruk'un başarılı olabileceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Torrent Galatasaray'da yapabileceğinin en iyisini yapmak için gayret etti"

Sözleşmesi feshedilen Domenec Torrent hakkında konuşan Albert Riera, "Gerçekten kötü günlerden geçtik. Torrent, sezonun yarısında gelmiş bir teknik direktör. Psikolojik, ve fiziksel olarak zor bir dönemde Galatasaray'ı devraldı Torrent. Bu kötü yerden çıkıp, belli bir noktaya getirdi diyebiliriz. Torrent gerçekten Galatasaray'da yapabileceğinin en iyisini yapmak için gayret etti. Tabii saygı duymak lazım, yeni bir başkan var. Torrent ile sözleşme feshedildi. Ama unutmamak gerekir ki zor bir dönemde Galatasaray'ı devralmıştı." açıklamasını yaptı.

"Marcao Avrupa'nın transfer gündeminde"

Sevilla'nın, Galatasaray'ın başarılı stoperi Marcao için iletişime geçip geçmediği hakkında açıklama yapan Riera, "Hayır beni aramadılar. Ortada birçok dedikodu var sadece bunları gördüm. Marcao çok iyi bir oyuncu, telkinlerle kendini geliştiren bir oyuncu. Avrupa'nın transfer gündeminde olduğunu biliyorum. Ama hangi takıma gideceğini bilmiyorum. Birçok kulüp tarafından izleniyor."

"Isco transfer edilebilecek tipik bir on numara"

Torrent'in bundan 1-2 ay önce Isco'nun babası Pako'yla bir konuşma yaptığı ve futbolcunun Galatasaray'a gelmesi için görüştüğü bilinirken Riera, konuyla ilgili şunları söyledi: "Isco harika bir oyuncu. En iyi dönemlerinde gördüğümüz Isco, orta sahada pek çok mevkiiyi oynayabilen harika bir oyuncu. Galatasaray'ın ihtiyaçları doğrultuusnda transfer edilebilecek tipik bir on numara olduğunu söyleyebilirim."

"Yeni teknik heyetin planları doğrultusunda transfer yapılacaktır"

Sözlerine devam eden Riera, "Şimdi yeni bir teknik direktör geldi. Okan Buruk'un hazırladığı konsept içinde transferler olabilir. Bundan sonraki süreçte yeni gelen teknik heyetin planları doğrultusunda oyuncular transfer edilecektir."

"Kerem final noktalarında çok daha kararlı ve üretken olması lazım"

Galatasaray'ın genç yıldızı Kerem Aktürkoğlu hakkında konuşan İspanyol, "Çok iyi olan yönleri var. Ama eksik yönleri de var. Bire birde harika. Çok iyi adam geçebiliyor. Ama final noktalarında çok daha kararlı ve üretken olması lazım. Bu konularda kendini geliştirmesi lazım. Yeni dönemde Okan Buruk da ona yardımcı olacaktır. Eğer kendini geliştirirse, elit liglerde oynayabilir."

İlgini Çekebilir
ÖZEL | Marcao Sevilla ile anlaştı
Habere Git

"Nelsson'un geleceği çok parlak"

Marcao'nun savunmadaki partneri Nelsson hakkında açıklama yapan Riera, "Victor Nelsson, son derece profesyonel, sürekli kendini geliştiren oyunculardan bir tanesi. Onun da geleceği çok parlak. Marcao ile birlikte sürekli gelişen, takımlara büyük fayda sağlayabilecek bir oyuncu." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler