Yorumcular Sevilla Maçını Değerlendirdi! Fenerbahçe Taraftarına Tepki

Akın Ungan
17.03.2023 - 08:59 | Son Güncellenme: 17.03.2023 - 09:06

UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla ile eşleşen Fenerbahçe, 2-0'lık yenilgiden sonra Kadıköy'deki rövanşı 1-0 kazansa da elendi. Yorumcular taraftarı eleştirdi.

Yorumcular Sevilla Maçını Değerlendirdi! Fenerbahçe Taraftarına Tepki

AJANSSPOR HABER

Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden Fenerbahçe, son 16 turunda Sevilla ile karşı karşıya geldi. Sarı-Lacivertliler, İspanya'da üstün oynadığı maçı 2-0 kaybetti. Kadıköy'de geçtiğimiz gün rövanş maçına çıkan Kanarya, 1-0 kazansa da turu getiremedi. 2008'deki hikayeyi tekrar yazamayan Fenerbahçe, çeyrek finale çıkamadı.

Taraftar damga vurdu, yorumcular eleştirdi

Fenerbahçe'nin Sevilla karşısında baskısını artırdığı ve ikinci golü aradığı dakikalarda Sevilla kalecisi Dmitrovic'in arkasında yer alan Fenerbahçe taraftarı sahaya yabancı madde atmaya başladı. Bu hareket, oyunu soğutmayı amaçlayan Sevilla'ya yardımcı oldu. Bu anları değerlendiren spor yazarları, Sarı-Lacivertliler'in futbolunu ve teknik direktör Jorge Jesus'un hamlelerini yorumladı.

"Ritmi spor teröristleri düşürdü"

Hürriyet'ten Uğur Meleke, kale arkası tribününden Sevilla kalecisine yönelik yabancı madde atılmasını eleştirdi. Meleke, "54'üncü dakikada son derece mânâsız bir şekilde kale arkasından yabancı madde yağdı sahaya. O anlarda iyi bir hava yakalayan oyuncuların ritmini o spor teröristleri düşürdü" dedi.

İlgini Çekebilir
Fener'den Avrupa'ya hüzünlü veda
Habere Git

"Beş buçuk dakikalık ihanet"

Açıklamasına devam eden Uğur Meleke, "Beş buçuk dakikalık bir ihanet yaşandı adeta orada. Ve muhtemelen Fenerbahçe’nin galip gelmesini istediklerini iddia eden o spor teröristleri, maçın ritmini söndürdüler o yabancı maddelerle" ifadelerini kullandı.

"Tribünlerin marifetiyle elendi Fenerbahçe"

Milliyet'ten Ercan Güven de Sarı-Lacivertliler'in elenmesine büyük ölçüde tribünlerin neden olduğuna vurgu yaptı. Güven, "Popülizme gerek yok. İlk yarıda bir gol bulduktan sonra ikinci devre maçı penaltılara taşıyacak, hatta farklı kazanacak baskıyla oynayan Fenerbahçe, turu kaybettiyse, sebebi tribündür. Doğrusunu söylemek gerekirse tribünlerin marifetiyle elendi Fenerbahçe" dedi.

"Bırakın da oynayalım, Sevilla’yı değil bizi bozuyorsunuz!”

Milliyet'ten Atilla Gökçe ise “Hakemin ricasıyla Fenerbahçeli futbolcular, tribünlerin önüne giderek “ricacı” oldu. Sessizlik ve sükunet istediler. Bunun Türkçesi şuydu: Bırakın da oynayalım. Sevilla’yı değil bizi bozuyorsunuz!” açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finalistler belli oldu! Kuralar çekiliyor
Habere Git

"Boşuna dememişler aşkın gözü kördür"

Gökçe, "Fenerbahçe’yi hayatın en büyük değeri olarak kalplerinde aşkla yaşatan tribün ahalisinin, sahaya yabancı madde yağdırarak takımın ritmini bozması! Boşuna dememişler 'Aşkın gözü kördür'" şeklinde yorumda bulundu.

"Neden bugüne kadar yedek kaldı?"

Ömer Üründül ise Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un İsmail Yüksek kararını değerlendirdi. Üründül, "Jorge Jesus'un ilk 11'i çok ilginçti. Aylardır oynamayan İsmail ilk 11'deydi, bana göre çok da iyiydi. Neden bugüne kadar yedek kaldı?" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler