Hakemlerin VAR Odasına Cep Telefonu Getirdikleri İddia Edildi

Akın Ungan
18.03.2022 - 16:46 | Son Güncellenme: 18.03.2022 - 17:02

11 hakeme düdük astırılmasının ardından MHK ile ilgili yeni iddialar gündeme geldi. Riva'daki merkezde VAR hakemlerinin cep telefonuyla odaya girdikleri, MHK üyeleriyle maç günü görüştükleri ileri sürüldü.

Hakemlerin VAR Odasına Cep Telefonu Getirdikleri İddia Edildi

AJANSSPOR HABER

MHK'nın aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Ali Palabıyık gibi kariyerli isimlerin de bulunduğu toplam 11 hakeme düdük astırmasının ardından iddialar bitmiyor.

Düdük asan hakemlerin arkasından eğlence!

Türkiye Gazetesi'nden Ömer Faruk Ünal, yazısında hakem operasyonun şifrelerini verdi. Ünal'ın verdiği bilgiye göre Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD), pazartesi günü Gaziantep’te bir kutlama ile gidenlerin arkasından eğlence tertipledi.

Beşiktaş destekliyor, Fenerbahçe ve Galatasay rahatsız

Ünal, isim vermeden Erman Toroğlu'nu kast ederek, "Eski hakem ve yorumcu olan 'malum kişi' dışında bu işi destekleyen hiç kimse yok" dedi. Üç büyüklerin operasyona yaklaşımını da yazan Ünal yazısında şunları söyledi:

"Beşiktaş Başkanı, canlı yayında bu kararı desteklediğini açık açık ifade etti. Medyadaki akil insanlardan Hıncal Uluç, Şansal Büyüka, Attila Gökçe, Rıdvan Dilmen, Ahmet Çakar, Deniz Çoban, Tahir Kum, Güntekin Onay, Mehmet Demirkol başta olmak üzere onlarca otorite, MHK’yı ağır şekilde suçluyor. Başta Ali Koç olmak üzere, Burak Elmas, Göksel Gümüşdağ dâhil çok sayıda başkan olan bitenden son derece rahatsız. Teknik direktörlerden kabullenenine rastlamadım."

Arıcı'ya soru: 35 yıllık kin ve nefretiniz sükûnet buldu mu?

TFFHGD Başkanı Abdurrahman Arıcı'ya seslenen Ünal, "İntikam almak nasıl bir duyguymuş Rahatladınız mı? 35 yıllık kin ve nefretiniz sükûnet buldu mu? İçiniz serinledi mi? Kırk yıldır bu camiadaki bütün dostlarınızı sattınız! Etrafınızda kala kala üç beş kişi kaldı. Geceleri yatarken hiç vicdan muhasebesi yaptığınız oluyor mu?" dedi.

VAR hakemleri MHK üyeleriyle maç günü görüşüyor mu?

Ünal'ın başka bir iddası VAR hakemlerinin kararlarını verdiği Riva'daki merkez hakkında oldu. Etik olarak maç günü MHK üyelerinin hakem ya da VAR ile görüşemeyeceğini vurgulayan Ünal, şu soruları yöneltti: "Maç günleri, MHK Başkanı ya da üyeleri Riva’da kalan VAR hakemleriyle neden bir araya geliyorlar? VAR odalarında cep telefonu oluyor mu?"

"Ferhat Gündoğdu soluğu Nihat Özdemir'in yanında almış"

10 Süper Lig hakemi dahil 19 ismin Tahkim’e gitmesinin beklenmediğini vurgulayan Ünal, "Ferhat Gündoğdu, soluğu TFF Başkanı’nın yanında almış" dedi. Ünal, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'ya da şu soruları yöneltti:

  • Hiç mi mevcut talimatlara bakma zahmetinde bulunmadınız?
  • Bu işin bu kadar patlayacağını hesap edemedim” dediğiniz oluyor mu?
  • 2002’de yaşadıklarınızın dökülüp saçılacağı hiç mi aklınıza gelmedi?
İlgini Çekebilir
Hakemler ölmüş ağlayanı yok!
Habere Git

28 haftada 37 görev alan hakem nasıl gitti?

  • 28 haftada 37 VAR görevi alan Hakan Ceylan nasıl sistemin dışında kaldı?
  • Süper Lig’de bir tane VAR ya da düdük vermediğin genç hakem Burak Şeker performanstan nasıl elendi?
  • Tugay Kaan Numanoğlu, Bahattin Şimşek, Mert Güzenge gibi gençler tasfiye olurken 44 yaşındaki Volkan Bayarslan bir anda nasıl yıldız oldu?
  • Tam 7 hafta ligde uzak tuttuğun Özgüç Türkalp, son hafta lige nasıl döndü?
  • Bir tane VAR görevi vermediğin Özgür Yankaya’ya, son iki ay içinde ligde 16 maçı nasıl verdin?
  • 'Zaten Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus seyrek maçı alıyorlardı' dediniz; 9-10 hafta üst üste birbirinden zorlu maçları veren kimdi?
  • Süper Lig gözlemci kadrosunu siz mi yaptınız?
Senin için hazırladığımız haberler