River Plate - Boca Juniors maçı öncesi şok olaylar! Ertelendi...

24.11.2018 - 22:18 | Son Güncellenme: 25.11.2018 - 01:18

River Plate - Boca Juniors maçı ne zaman oynanacak? Copa Libertadores finalinin ne zaman oynanacağı futbolseverler tarafından merakla araştırılmakta. İki ezeli rakibi karşı karşıya getirecek zorlu karşılaşma öncesinde River Plate taraftararı, Boca Juniors takım otobüsüne saldırdı. Bu sebeple maç 2. kez ertelenirken sonunda iptal edildi. Futbolseverler ise rövanş maçının tarihini merakla araştırmakta. Peki, River Plate Boca Juniors rövanş maçı ne zaman, saat kaçta?

River Plate - Boca Juniors maçı öncesi şok olaylar! Ertelendi...

Libertadores finali rövanş karşılaşması için stata gelen Boca Juniors otobüsünün camları kırıldığı ve otobüsün içine biber gazı atıldığı belirtildi.

S SPORT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Mirror'da yer alan habere göre; Çok sayıda oyuncunun biber gazından etkilendiği ve kusdukları görüldü. Daha sonra kulüp doktorlarının oyunculara soyunma odasında müdahele ettiği ifade edildi.

Öte yandan otobüs şöförünün bayılıp bayılmadığı da henüz doğrulanamadı. Aynı şekilde polisler River Plate taraftarlarını dağıtmak için çok sayıda biber gazı kullandı. 

Olaylar maçın başlamasına 90 dakika kala yaşandı. Maçın ilk ayağı Boca Juniors'un sahasında 2-2 sonuçlanmıştı. 

RİVER PLATE - BOCA JUNİORS MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

River Plate - Boca Juniors arasında oynanması beklenen Copa Libertadores finali ertelendi.

Copa Libertadores 2018 finalinin ikinci ayağı 25 Kasım Pazar saat 23.00'e ertelendi. Maç yerel saatle ise 17.00'de.

Son gelen bilgilere göre, Polis plastik kurşunla taraftarlara saldırıyor. Boca takımında ise üç kişi cam kesiklerinden dolayı yaralandıklarını ve oynayamayacaklarını söyledi.

Boca Juniors'ta biber gazından en çok etkilenen oyuncu Gonzalo Lamardo oldu. 

 

TNT Sports'ta yer alan habere göre, River Plate teknik direktörü Marcelo Gallardo, Boca Juniors cephesini destekleyerek maçın iptal edilmesi yönünde açıklama yaptı.

Öte yandan, Boca Juniors oyuncusu Pablo Perez'in sol gözünün saldırı sonrası şiştiği ve neredeyse göremediği ekranlara yansıdı.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Boca Juniors'un maça çıkmaması durumunda Libertadores Kupası'ndan diskalifiye edileceğini açıkladı. 

Arjantinli eski efsane futbolculardan Gabriel Omar Batistuta yaşanan olaylarla ilgili sosyal medya hesabından isyan etti.

Batistuta açıklamalarında, "Oyunu ben ve çocuklarım izlemek için hazırdık ama hala önümüzde hoş olmayan olaylar yaşanmaya devam ediyor. Ne zamana kadar? Bizim önümüze gelen fırsatları yine tepki ve yine kaybettik. Bu yaşananlar utanç verici ve çok üzücü." ifadelerini kullandı. 

CONMEBOL sağlık ekibi, Boca oyuncularının yaralanmasının olmadığını ve askıya almak için bir neden görmediğini doğruladı.

CONMEBOL'ün açıklamasına göre sağlık ekibinin yaptığı kontrollerde River Plate-Boca Juniors maçının oynanmasına engel teşkil edecek bir sağlık probleminin olmadığını açıkladı.

 

River Plate ve Boca Juniors takımlarının başkanları tekrar bir görüşme gerçekleştirecek. Maçın oynanıp oynanmayacağı henüz belli değil. (Mundo Deportivo)

Boca Juniors'un 34 yaşındaki futbolcusu Carlos Tevez'den de bir açıklama geldi.

Olaylarla ilgili Tevez, "Durumumuz oynamaya müsait değil ancak bizi zorla oynatmak istiyorlar." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler