Milan - Inter: 0-3 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
19.01.2023 - 00:06 | Son Güncellenme: 19.01.2023 - 00:40

İtalya Süper Kupa finalinde Milano derbisi oynandı. Hakan Çalhanoğlu'nun formasını giydiği Inter, Milan'ı 3-0 yendi ve kupayı aldı. Maç sonucu, yazılı özet.

Milan - Inter: 0-3 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

İtalya'nın en önemli kupalarından, İtala Süper Kupası'nda final heyecanı yaşandı. Final, Milano derbisine sahne oldu. Dünyanın en köklü derbilerinden biri olan Milano derbisinde Milan ile Inter karşı karşıya geldi. Nefes kesen maçı Inter, 3-0 kazanarak kupaya uzandı.

Bu kez Hakan güldü!

İki sezon önce Milan'dan ayrılarak Inter'e transfer olan Hakan Çalhanoğlu, Milan'ın Serie A şampiyonluğunu izlemişti. Milan taraftarı milli futbolcuyu kupa için kendilerini yarı yolda bırakmakla suçlarken, onun şampiyonluk yaşamak için gittiği sezonda Serie A'yı birinci tamamladıklarını vurguladı. Hakan Çalhanoğlu, bu kez İtalya'nın en önemli kupasını Milan'ı devirerek kaldırdı.

Perde erken açıldı

Dev karşılaşmanın gol perdesi erken açıldı. Maçın 10. dakikasında Dimarco, Inter'i 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Inter'in sağ kanattan organize geliştirdiği atakta Dzeko, sağdan savunma arkasına sarkan Barella'ya harika bir pas attı. Ceza sahasına giren Barella, ceza sahasına soldan giren Dimarco'ya yerden çevrildi. Dimarco topun gelişine sol ayağının üstüyle yakın köşeye vurdu, top, direk dibinden ağlarla buluştu.

İlgini Çekebilir
Kartal'ın kupa uçuşu kısa sürdü
Habere Git

Dzeko farkı 2'ye çıkardı, maçın oyuncusu oldu

Karşılaşmanın 21. dakikasında Inter, Edin Dzeko'nun golüyle ezeli rakibi karşısında farkı 2'ye çıkardı. 36 yaşındaki Bosna-Hersekli yıldız oyuncu, mücadelesiyle maça damga vururken, maçın oyuncusu da seçildi.

21. dakikada soldan savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Dzeko, sol çaprazda topu saü ayağına alıp uzak köşeye ayağının içiyle nefis vurdu, top köşeden ağlara gitti.

Fişi Martinez çekti!

Martinez, ikinci yarıda sahneye çıkarak Milan'ın fişini çekti. Arjantinli yıldız, 77. dakikada Inter'in 3. golünü attı. Savunmada Skriniar, savunma arkasına sarkan Lautaro Martinez'e uzun gönderdi. Tomori'nin sektirdiği topu önüne alan Martinez, sağ çaprazdan sağ ayağının dışıyla uzak köşeye nefis vurdu ve top, ağlara gitti.

İlgini Çekebilir
Avcı'ya kupa kredisi
Habere Git

Final Riyad'ta oynandı, İtalyanlar şikayet etti

İtalya Süper Kupası finali, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta oynandı. İtalya'da Milano şehrini paylaşan taraftarlar, bu karardan memnun olmadı. Takımlarını, beraber paylaştıkları statta izlemek isteyen Inter ve Milan taraftarları, Riyad'ta oynanan final öncesi üzülseler de iki kulübün çıkarları doğrultusunda fazla tepki göstermedi.

Senin için hazırladığımız haberler