Rıza Çalımbay: "Bu maçtan çok ders çıkaracağız"

15.12.2019 - 19:39 | Son Güncellenme: 15.12.2019 - 19:39

Süper Lig'in 15 hafta mücadelesinde Sivasspor, sahasında Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti. Maçın ardından Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay değerlendirmelerde bulundu.

Çalımbay'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Maçı daha kolay koparabilirdik. Son pasları bir türlü hâlledemedik. Bu maçtan çok ders çıkarmamız gerekiyor. Her şeyi yaptık ama çok basit toplar kaybettik ve atak yedik. Bunları biraz daha düzgün yapsaydık daha rahat bir maç olurdu. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İyi bir galibiyet aldık. 2 maçımızı da en iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Kolay bir iş değil."

Süper Lig’in 15. haftasında DG Sivasspor, sahasında Fenerbahçe’yi 3-1 yendi. Maçtan sonra konuşan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, karşılaşmadan sonra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un soyunma odasına gelerek kendilerini tebrik ettiğini söyledi. Çalımbay, "Sayın Ali Koç’a çok teşekkür ediyorum. Maçtan sonra soyunma odamıza kadar geldi. Hepimizi tebrik etti. Kendine çok teşekkür ediyorum ve Fenerbahçe'de başarılar diliyorum. Başarılı olacağına inanıyorum. Fenerbahçe’yi çok seven biri" açıklamasını yaptı.

"1-2 transferle daha güçlü duruma geleceğiz"

Deneyimli çalıştırıcı, maçta çok zorlandıklarını ancak iyi bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Çok güzel galibiyetler almıştık. Bu maç da bizim için dönüm maçıydı. Bu maçı da geçmemiz gerekiyordu. Bir hafta boyunca bu maça çalıştık ve bu maçı konuştuk. Arkadaşlarım ellerinden geldiğince ne konuştuysak onu sahaya yansıtmaya çalıştılar. Çok zorlandık ama iyi bir galibiyet aldık. Zorlanmamızdaki en büyük neden yine bizden kaynaklandı. Son paslarda hata yaptık ve girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Maçı daha önceden koparabilirdik. Bu galibiyete çok seviniyorum ama yukarıya oynamak istiyorsak, ders almamız gereken şeyler de var. Sezon başından beri mükemmel çalışıyorlar. Bugün de herkes varını yoğunu ortaya koydu. Çok iyi mücadele ettik ve oyun disiplininden kopmadık. Böyle bir maçı kazandığımız için de çok mutluyuz. Kalan 2 tane maçımız var. Bu maçları çok iyi bir şekilde bitirip, devre arasında daha çok çalışarak belki 1-2 transferle daha güçlü duruma geleceğiz" şeklinde konuştu.

"Taraftarlarımız muhteşemdi"

Taraftara teşekkür eden Rıza Çalımbay, "Bugün taraftarlarımız muhteşemdi. Bu kalabalık umarım Fenerbahçe maçı ile birlikte kalmaz. Bundan sonra maçlarda da aynı şekilde gelirlerse onarın desteği ve coşkusuyla daha güzel şeyler yapacağız. Bir başarı yakalanacaksa bu taraftarla birlikte olacak. Böyle coşkuyla destek verirlerse bizim için büyük bir avantaj" diye konuştu.

A Spor'a da açıklamalarda bulunan Çalımbay, "Daha iki maçımız var. Bunları da iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Ligde kolay maç yok. Bugünkü maç kolay olmadı. Pozisyon yakaladık ama yaptığımız yanlışlar vardı. Maçı daha önce koparmamız gerekiyordu. Daha önce pozisyonlar yakaladık. Golü bulacakken gol yedik. Bu maçtan alınacak çok ders var. İşi sıkı tutmamız gerekiyor. Son paslarımız, kaybettiğimiz topları düzeltmemiz gerekiyor. Gençlerbirliği ve Göztepe maçlarımız var. Kazanmak için oynayacağız tabii ki. Gençlerbirliği maçında deplasmandayız ama orada da atak oynuyoruz. Disiplinimizi bozmadan oynayacağız. Kalan iki maç çok kritik. Kayıpsız şekilde bitirebilirsek büyük bir avantaj yakalamış oluruz. Puanlara baktığınız zaman çok yakın. Bu iki maçı oyunumuzun üstüne koyarak tamamlamamız gerekiyor. Bütün rakipleri ciddiye alıyoruz. Hepsini yenmek için oynadık. Her maça ayrı çalışıyoruz. En zorlandığımız maç derseniz Galatasaray maçı ama her maçta zorlandık. 11’e 11 olsa o maçı da çevirebilirdik. Anadolu’dan şampiyon çıkmaması için bir neden yok. Şu anda Türkiye’nin en iyi kadrosu bence Başakşehir’de ve avantajı var. İstedikleri oyuncuları da alma şansları oluyor. İyi takımlar var. Çok transfer yapmak istemiyoruz. 1 veya 2 tane alacağız. Mert Hakan ve Emre’nin transfer durumları var. Giderlerse oyuncu alabiliriz." dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler