Rıza Çalımbay Bundesliga'ya mı transfer oluyor?

Feride Kara
28.05.2022 - 23:00 | Son Güncellenme: 28.05.2022 - 23:08

Sivasspor'u Türkiye Kupası'nda şampiyon yapan teknik direktör Rıza Çalımbay henüz takımı ile sözleşme imzalamazken Almanya'dan transfer teklifi geldi.

 Rıza Çalımbay Bundesliga'ya mı transfer oluyor?

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Kayserispor'u uzatma dakikalarında devirerek şampiyon olan Sivasspor 55 yıllık tarihinde ilk kez kupa kazanmıştı. 

Rıza Çalımbay Stuttgart'ın gündeminde

Fanatik'in haberine göre Türkiye Kupası zaferinin ardından Rıza Çalımbay Bundesliga ekibi Stuttgart'ın gündemine geldi. Alman ekibi Sivasspor ile sözleşmesi sona eren ve kulübüyle olan sözleşme görüşmeleri henüz sonuçlanmayan Rıza Çalımbay'ı yakın takibe aldı. Stuttgart teknik direktör Pellegrino Matarazzo ile yollarını ayırmayı düşünüyor. 

Teknik direktörlüğünün ilk kupası Türkiye Kupası

Beşiktaş ile futbolculuk döneminde çok sayıda kupa kazanan Rıza Çalımbay teknik direktörlük kariyerinin ilk kupasını kazanmıştı. Teknik direktörlük kariyerinde Göztepe, Denizlispor, Ankaragücü, Çaykur Rizespor (3 dönem), Beşiktaş, Ankaraspor, Eskişehirspor, Mersin İdman Yurdu, Kasımpaşa, Antalyaspor, Trabzonspor, Konyaspor ve Sivasspor'da (2. dönemi) çalışan Çalımbay, toplam 686 maçta 276 galibiyet, 184 mağlubiyet, 226 mağlubiyet aldı, 1.48 puan ortalaması yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler