Rıza Çalımbay: Dikkat etmemiz gereken bir takımdı

05.08.2021 - 17:32 | Son Güncellenme: 05.08.2021 - 22:27

Son dakika haberleri... Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Dinamo Batumi deplasmanından sonra açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Rıza Çalımbay: Dikkat etmemiz gereken bir takımdı

AJANSSPOR - HABER

 

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcilerimizden Sivasspor, bugün 3. eleme turunun ilk ayağında Gürcistan ekibi Dinamo Batumi'yi 2-1 mağlup etti. Maçın akabinde Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, sahadaki oyunu; futbolcularının güncel form durumunu ve gelecek maça dair görüşlerini basın mensuplarıyla paylaştı. İşte, Rıza Çalımbay'ın açıklamalarından kesitler.

Çalımbay: "Kazanmak için sahada olacağız..."

İlk yarıdaki oyundan memnun olmadığını söyleyen Rıza Çalımbay: "Bir kere istediğimiz gibi bir oyun olmadı. İstediğimiz şekilde oynayamadık, özellikle ilk yarıda. Ters bir takımdı zaten. Dikkat etmemiz gereken bir takımdı. Ama bazı şeyleri istediğimiz gibi yapamadık. Eksiklerden ötürü bazı arkadaşlarımızı mevkileri dışında oynattık. 1-0'lık mağlubiyeti kabullenmedik. Pozisyona girdik. Riske de girdik ve kazandık. Maçın ilk yarısını burada bitirdik ama ikinci yarısını kendi sahamızda oynayacağız. Orada mutlaka yenmek için sahada olacağız" dedi. 

"Bugünkü maçı kaybedebilirdik..."

Takımının tam olarak hazır olmadığını vurgulayan Çalımbay: "Bir araya gelirsek hiçbir sıkıntımız yok. Ama bir araya gelemiyoruz ki. Bugün 8 oyuncumuz yoktu. İstediğimiz pozisyonda oyuncularımız yoktu. Onun için yüzde 100 hazırız diyemem. Max Gradel de geldiği zaman hiç değilse bir kanadımız daha olacak. Diğer arkadaşlarımız da ligin ilk haftasında hazır hale gelir. Bugünkü maçı kaybedebilirdik" ifadelerini kullandı.

Su molası önerisi

Gürcistan'daki hava durumundan ötürü Bosnalı hakem İrfan Peljko'ya su molası talebinde bulunduğu belirten Rıza Çalımbay: "Maçtan önce hakemle görüştüm. “Aşırı nem var, oyuncular için çok zor. Lütfen su molası verin” dedim. Düşündüler. Sonra yarım saatte bir su molası verdi. O da iyi oldu tabii. Ama dediğim gibi iyi bir takıma karşı iyi bir galibiyet aldık" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler