Rıza Çalımbay: "Kasımpaşa'dayken VAR olsaydı, Deniz Çoban hakemliği bırakmazdı"

23.09.2018 - 13:03 | Son Güncellenme: 23.09.2018 - 16:03

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Kayserispor galibiyeti sonrası açıklamalarda bulundu. Çalımbay, VAR, Deniz Çoban ve Eljif Elmas hakkında konuştu.

Rıza Çalımbay: "Kasımpaşa'dayken VAR olsaydı, Deniz Çoban hakemliği bırakmazdı"

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Kayserispor galibiyeti sonrası açıklamalarda bulundu.

VAR, Deniz Çoban ve Eljif Elmas hakkında konuşan Rıza Çalımbay,  "Kasımpaşa'dayken VAR olsaydı, Deniz Çoban hakemliği bırakmazdı. VAR'ı sonuna kadar destekliyorum" dedi.

Rıza Çalımbay, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu. İşte detaylar...

Göztepe maçı yorumu

Sözlerine ilk 6 haftalık süreci değerlendirerek başlayan Rıza Çalımbay, "İlk 6 haftalık süreçten memnunuz fakat memnun olmadığımız şeyler de var. Özellikle Antalyaspor ve Bursaspor maçında ölü toplardan gol yedik. Kayserispor maçında mükemmel bir oyun oynadık. Çok iyi bir galibiyet aldık. Fikstürümüz zor. Bu hafta Göztepe'yle deplasmanda karşılaşacağız. Göztepe maçından sonra rakibimiz Beşiktaş olacak. Beşiktaş maçının ardından Milli takım arası olacak. Bu aranın bize çok iyi geleceğini düşünüyorum. Benim her zaman düşüncem; içeride ve dışarıda galibiyet. İzmir'e de 3 puan için gidiyoruz. Kayserispor maçında çok iyi oynadık. Bu oyun temposunu yakalayabilirsek sıkıntı yaşamayız" diye konuştu.

'Beklentileri gerçeğe dönüştürmek için zamana ihtiyacımız var'

Konyaspor'daki hedeflerinden de bahseden Çalımbay, "Camiaların beklentisi olabilir. Bu beklentileri gerçeğe dönüştürmek zaman ister. Bundan önce Konyaspor Avrupa hedefine ulaşmış fakat sonrasında ligi 13. bitirmişler. Burada devamlılık önemli. Konyaspor'da şu anda çok iyi bir yönetim var" ifadelerini kullandı.

'Skora göre konuşuyorlar'

Fenerbahçe maçındaki Adis - Fofana değişikliğiyle ilgili olarak ise Rıza Çalımbay, "Ben her eleştiriye açığım. Benim oyuncumu benden iyi kimse göremez. Fenerbahçe maçında Yatabare'nin kanatta yoruluğunu hissettik, Adis'i oyuna aldık ve Yatabare'yi ilerde son adam olarak oynattık. Sezona Adis'le başladık sonrasında değişiklik oldu. Özellikle Adis konusunda konuşan arkadaşlarımız skora göre konuşuyorlar. Biz, Fenerbahçe maçında rakibimizden iyiydik. Bunu da konuşsunlar. Bu tip değişiklikler her takımda oluyor. Bir oyuncu değişikliğinin bu kadar problem olmaması gerek" şeklinde konuştu.

Eljif Elmas sözleri

Eljif Elmas'a ayrı bir parantez açan Çalımbay, "Eljif gol attığı için maçta ön plana çıktı. Güzel bir pozisyon geldi, Eljif'de iyi değerlendirdi. Eljif genç yaşında Fenerbahçe'de oynuyorsa yetenekli oyuncudur. Ben genç oyuncuysam büyük takımlarda oynuyorsam orada kalmalıyım. Eljif'in Fenerbahçe'de oynaması onun için inanılmaz bir şans Eljif'in bunu değerlendireceğini düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Deniz Çoban sözleri...

Ömer Ali Şahiner ve VAR hakkında da konuşan Rıza Çalımbay sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Ben A Milli Takım Teknik Direktörü olsam hiç düşünmeden Ömer Ali Şahiner'i direkt Milli takıma alırım. Ömer Ali son maçlarda ön plana çıkan oyuncularımız arasındaydı. Ben, VAR'dan çok memnunum, çok güzel bir şey. Ben şuna üzülüyorum. Kasımpaşa'dayken VAR olsaydı, Deniz Çoban hakemliği bırakmazdı. Benim de 16 puanım gitmezdi. Ben VAR'ı sonuna kadar destekliyorum"

Senin için hazırladığımız haberler