Sivasspor'da Rıza Çalımbay, Cluj maçını değerlendirdi

Orhan Gülek
15.09.2022 - 22:46 | Son Güncellenme: 15.09.2022 - 22:55

Sivasspor'da Rıza Çalımbay, 1-0 kazandıkları CFR Cluj maçının ardından, “Buradan alınan 3 puan bizim için çok önemli. Şimdi kalan maçlarımıza daha dikkatli bir şekilde bakmaya çalışacağız” dedi.

Sivasspor'da Rıza Çalımbay, Cluj maçını değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu'nun 2. maçında maçında Romanya temsilcisi CFR Cluj’u 1-0 mağlup eden Sivasspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulundu.

"Boy avantajları çok fazla ve iyi bir takımdı"

Baskıya rağmen iyi savunma yaptıklarını söyleyen Çalımbay, “İyi bir takımla oynadık. Gerçekten özellikle fizik olarak çok güçlü bir takım. Boy avantajları çok fazla ve iyi bir takımdı. Biz istediğimiz taktiği güzel bir şekilde yaptık, iyi bir şekilde karşı tarafa kontra ataklarla gitmeye çalıştık. Baskı yememize rağmen başta kalecimiz olmak üzere defansif açıdan mükemmel bir defans yaptı bizim arkadaşlar. Tek üzüldüğümüz şey maçın ikinci yarısı tamamen riske girdiler. O arada gelen çok güzel pozisyonlar vardı. Son paslara dikkat edemedik. Karşı karşıya kaldık kaçırdık. Böyle bir maç oynadığınız zaman, böyle sıkıntılar yaşadığınız zaman bu tür pozisyonları atmanız gerekiyor. " dedi.

"Buradan alınan 3 puan bizim için çok önemli"

Cluj'ün çok güçlü bir takım olduğunu dile getiren Avcı "Maçı 2-0’a getirebilseydik maç daha farklı olabilirdi. Biz buraya gelirken 9 tane eksikle geldik. Sadece 4 tane yedeğim vardı. Eğer tam takım olabilseydik bu maçta fazla baskı da yemezdik. Rahatlıkla kazanabileceğimiz bir maç olabilirdi ama Cluj takımı gerçekten çok güçlü bir takım. Buradan alınan 3 puan bizim için çok önemli. Şimdi kalan maçlarımıza daha dikkatli bir şekilde bakmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Sivasspor, 4 puanla 2. sırada

Cluj galibiyetiyle Sivasspor, Romanya deplasmanında kötü gidişatına son verdi ve bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Grupta oynanan diğer maçta Ballkani'yi 3-2 mağlup eden Slavia Prag, averajla haftayı lider kapattı. Temsilcimiz de 4 puanla 2. sırada yer aldı. 1 puanlı Balkani ile Cluj ise 3. ve 4. sırayı paylaştı.

Senin için hazırladığımız haberler