Sivasspor'da Rıza Çalımbay, Cofie ve Saiz Beşiktaş Maçından Sonra Konuştu

Akın Ungan
04.02.2023 - 18:53 | Son Güncellenme: 04.02.2023 - 19:35

Süper Lig'de Sivasspor, Beşiktaş karşısında 1-0 kazandı. Maçın ardından teknik direktör Rıza Çalımbay, Samu Saiz ve Isaac Cofie açıklama yaptı. Detaylar...

Sivasspor'da Rıza Çalımbay, Cofie ve Saiz Beşiktaş Maçından Sonra Konuştu

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Demir Grup Sivasspor, evinde Beşiktaş'ı konuk etti. Kırmızı-Beyazlı takım, zorlu mücadeleyi 1-0 kazanmayı başardı. Yiğidolar'da teknik direktör Rıza Çalımbay, tek golün sahibi yeni transfer Samu Saiz ve önlibero Isaac Cofie açıklamalarda bulundu.

Çalımbay: "Onlarla mücadele etmek kolay değil"

Rıza Çalımbay, "Bizim açımızdan zor bir maçtı. Çok iyi bir takım vardı karşımızda. Onlarla mücadele etmek kolay değil. Herkesin kendi kapasitesinin üstüne çıkması gerekiyordu. Puan veya puanlar almamız gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

"Alanya ve Beşiktaş maçları çok önemliydi"

Sözlerine devam eden Çalımbay, "Önce ligde iyi olmamız gerekiyordu. Alanya maçı, arkasından Beşiktaş maçı çok önemliydi. Hedefimiz kazanmaktı. Çok güzel bir lig maçı oldu. Tempo düşmeden oynandı. Hata yapmadan güzel bir gol attık. İyi bir takımı yendik" şeklinde konuştu.

"Biz takım halinde iyi oynadık"

Deneyimli teknik adam, "Biz takım halinde iyi oynadık. Disiplini bozmadan oynadık. Beşiktaş iyi bir kadroya sahip, sonradan giren oyuncular daha tehlikeli oldular. Kritik oyuncularımız da vardı, sarı kart gören oyuncularımız. Kendi futbolumuzu oynamak için oynadık. İki takım da galibiyet için oynadı" açıklamasını yaptı.

Saiz: "Beşiktaş domine etmesine rağmen pozisyon bulan bizdik"

Maçtaki tek golün sahibi yeni transfer Samu Saiz, "Zor bir takıma karşı, ligin en iyi takımlarından birine karşı oynayacağımızı biliyorduk. Beşiktaş maçı domine etmesine rağmen pozisyon bulan taraf bizdik. İyi bir maç çıkardığımızı düşünüyorum. Çok mutluyum çünkü Beşiktaş'a karşı galibiyet almak ve taraftarlarımızı mutlu etmek güzel" dedi.

Cofie: "Galibiyet iyi ama bunun devamını getirmemiz gerekiyor"

Isaac Cofie ise "Çok mutluyuz. Takım olarak elimizden geleni yaptık. Önümüzde uzun bir yol var. Ligdeki pozisyonumuz iyi bir yer değil. Galibiyet iyi ama bunun devamını getirmemiz gerekiyor. Taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum, sürekli bize destek oldular. Taraftarımızın itişiyle skoru koruyabildik. Bu bizim için çok önemli" diye konuştu.

"Belki transfer yapamasaydık bu maçı kazanamayacaktık"

Çalımbay, takımından memnun olduğunu belirterek, “Ben şu an gidişattan memnumum ama bunun üzerine koymamız gerekiyor. Belki transfer yapamasaydık bu maçı kazanamayacaktık. Takıma en son aldığımız iki oyuncu da bir hava kattı. Bizim ligde en iyi yere geleceğimize inanıyorum. Biz de malzeme olursa çok iyi şeyler yaparız. Biz yavaş yavaş daha iyi duruma geleceğiz. Transfer de bitti diyebiliriz. Baktığımız zaman kadro dolu. Sakatlarımız da kısa sürede gelirse, daha alternatifli bir kadromuz olacak. Bizdeki tek sıkıntı sakatlık, başka bir şey söz konusu değil” şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler