Rıza Çalımbay resti çekti

30.05.2022 - 11:35 | Son Güncellenme: 30.05.2022 - 11:42

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'dan Sivasspor yönetimine mesaj: "Ben buraya hedef için geldim, hedef yoksa ben de yokum. Türkiye Kupası şampiyonluğu yönetimin aklında yoktu."

Rıza Çalımbay resti çekti

AJANSSPOR-HABER

Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Sivasspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, Radyospor'da yayınlanan Üçleme programında Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz'ın konuğu oldu. Şampiyonluğun ardından ilk kez Radyospor'a konuşan Çalımbay'ın konuşmalarından detaylar şöyle...

"2 SENE AVRUPA'NIN ÜZERİNE KUPA GELMELİYDİ"

Çalımbay, "Her şeyden önce bu kupa, Sivasspor tarihi açısından, taraftarı açısından çok çok kıymetliydi. 2 sene üst üste Avrupa'ya gittikten sonra bir de kupa alması gayet normaldi, olmalıydı. Onu da yaptık çok şükür" dedi.

"3-4 TRANSFER TAKVİYESİ ŞART"

Yönetimle görüştüğünde ilk söyleyeceği şeyin en az 3 4 tane kaliteli oyuncu transfer edilmesi gerektiği olduğunu belirten Çalimbay, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu oyuncuların yerleri, bölgeleri belli. Orta saha, kanatlar, forvet arkası gibi. Tabii maddi açıdan ne durumdayız, olur mu bilemem. Keza gidecek olanlar da var. Ben geldiğimden beri elimden ne geliyorsa yapıyorum, şu anda da 3. defa üst üste Avrupa kupalarına katılıyoruz. Belki kimsenin aklından geçmezdi bu sene Türkiye Kupası'nı kazanacağımız ama bizim hedefimiz buydu ve başardık."

İlgini Çekebilir
Rıza Çalımbay Bundesliga'ya mı gidiyor?
Habere Git

KIRMIZI EŞOFMAN UĞURU

Rıza Çalımbay'ın kırmızı eşofman takımını giydiği maçlarda Sivasspor'un mağlup olmaması sorusunu da yanıtladı. Tecrübeli teknik adam, "Kırmızı eşofman giydiğim zaman daha hiç mağlubiyet almadım. Normalde finalde de gömlek, takım giymek daha yakışık olurdu gibi ama ben de bu durumun farkında olduğum için ve çocuklarım da istedi, giydik yine. Seneye de devam edersek giyeriz ara ara..." dedi.

"MEDYA BAŞARIMIZI 2-3 GÜNE UNUTACAK"

Çalımbay sözlerini şöyle bitirdi: "Ben ve ekibim her zaman kupaya inandık. Belki yönetimin bile aklında yoktu bunlar. Ben buraya hedefler için geldim, hedef yoksa ben de yokum dedim zaten. Bu hedefler doğrultusunda devam ettik. 133 kulüp katıldı, çoğunun bütçesi bizden kat kat fazla. Ama maalesef bu başarıyı kimse önemsemiyor. Göreceksiniz, 2 3 güne tüm gazeteler Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın, Trabzon'un transferlerini gelenini gidenini yazacak çizecek. Unutulup gidecek."

Senin için hazırladığımız haberler