Rıza Çalımbay: "Şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacağız"

15.06.2020 - 23:42 | Son Güncellenme: 15.06.2020 - 23:42

Denizlispor'u 1-0 mağlup eden Sivasspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

AJANSSPOR

Sahadaki futbolun istenilen seviyede olmadığını ifade eden Çalımbay, "Bu süreç zor bir süreç. Her türlü sıkıntılar yaşıyorsunuz. Bana göre hiçbir takım gerçekten hazır değil. İstediğimiz futbol olmuyor. Bizim için galibiyet önemliydi ama istediğimiz futbol yoktu. Son paslarda dikkatli olamadık. Kimse çok iyi şekilde hazırlanamadı. 1-2 hafta sonra çok iyi maçlar olacak" dedi.

"Psikolojik olarak oyuncular sıkıntılı"

Mert Hakan'ın oyundan çıktıktan sonra takımın etkilendiğini vurgulayan deneyimli teknik adam, "Mert Hakan etkili bir oyuncu. Bir de bizim 3 tane oyuncumuz eksik. Bunların eksikliğini hissediyoruz. Galibiyet çok önemliydi. 3 ay tatil yapıldı, ardından ilk kez tam hazır olmadan maç yapıyorsunuz? Şu andaki görüntü de bu" şeklinde konuştu.

Koronavirüs sürecinde futbol oynamanın psikolojik etkileri olduğunu ifade eden Çalımbay, "Psikolojik olarak oyuncular sıkıntılı. Test oluyoruz. Benim anlamadığım bir şey var. Burada herkes test oluyor, mesafeyi koruyoruz. 1 dakika sonra yan yana geliyorlar. Ülkemizdeki bütün insanlara büyük görev düşüyor. Güzel bir gidişat var. Buna dikkat etmemiz gerekiyor. Futbolda 1-2 hafta sonra final maçları olacak. Çok güzel görüntüler olacak. Kritik maçları olan takımlar var ama öncelikle bizim kendi maçlarımızı almamız gerekiyor. Oynayacağımız takımlar can derdinde. Performanslarını artırabiliyorlar. Biz kendi maçlarımızı kazanıp diğer maçları beklememiz lazım" şeklinde konuştu.

"Şampiyonluğu kovalayacağız"

Rıza Çalımbay şampiyonluk şansları hakkında ise, "Şu anda bir şey söylemem mümkün değil. Biz 5 oyuncu değiştirmek istedik ama bir yere kadar geldik. Başakşehir ve Trabzonspor'un çok geniş kadroları var. Biz şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacağız" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler