Rıza Çalımbay: "Şenol Güneş görevdeyken Beşiktaş'a talip olmadım"

19.03.2019 - 17:37 | Son Güncellenme: 19.03.2019 - 14:43

Rıza Çalımbay: "Şenol Güneş görevdeyken Beşiktaş'a talip olmadım"

Beşiktaş Türk futbolunun unutulmaz simalarından biri olan ve günümüzün teknik direktörlerinden Rıza Çalımbay, futbol gündemine dair Radyospor’a çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. A Milli Takım’da yeniden başlayan Şenol Güneş dönemini yorumlayan Çalımbay, kariyer planlaması ve şampiyonluk yarışına da değindi. Çalımbay, Beşiktaş’ta göreve başlayıp başlamayacağı konusunda da flaş açıklamalara imza attı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Rıza Çalımbay’ın açıklamaları şu şekilde;

"Milli Takım'da yerli bir teknik direktörün başarılı olacağına inanıyorum"

Öncelikle Şenol Güneş’e başarılar diliyorum. İnşallah çok başarılı olur. Şenol Güneş, en tecrübeli teknik adamlardan biri. Her şeyden önce kariyeri var. İyi bir teknik adam. Daha önce de Milli Takım’da çalıştı. Mircea Lucescu ile basın mensupları iyi bir diyalog kuramadı. Şenol Güneş’in açıklamalarından basın mensupları memnun kalmıştır. Ben yerli teknik direktörün milli takımda başarılı olacağına inanıyorum. Yabancı teknik adamlara karşı değilim. Ancak; milli Takım olayı bence Türkiye’de biraz farklı.

"Şenol Güneş, ileriyi de düşünerek bazı futbolcuları kadroya alıyor"

Yeni jenerasyondan umutluyum. Sadece genç oyuncular olmalı diye bir durum yok. Formu iyi olan futbolcular kadroda olmalı. Genç ve tecrübeli futbolcuları harmanlamak gerekiyor. Her oyuncudan yararlanmak lazım. Milli Takım böyle olur. Kadroya baktığınızda bazı oyuncular kendi takımında oynamıyor ama Şenol Güneş ileriyi düşünerek o oyuncuları alıyor. İleriyi düşünüyor. 4 yıllık bir süresi var. Her futbolcuya ihtiyacı olacak.

Lucescu ve Şenol Güneş görüşmesi için ne düşünüyor?

Mustafa Denizli ile beraber Avrupa Şampiyonası’na gittik, başarılı olduk. Mustafa Hoca Fenerbahçe ile anlaştı. Ben de İngiltere’ye gittim bir süre. Şenol Güneş göreve gelince benimle fikir alışverişi yaptı. Şenol Güneş’in Mircea Lucescu ile görüşmesi normal. Bir de 2 tane maça çıkacak. Hiç çalışmadığı futbolcular var. Gönül ister ki tüm teknik adamlarla konuşsun. Kısa sürede olumlu şeyler yapıyor.

"Formda bir Burak Yılmaz, her zaman milli takıma yazılır"

Önemli olan Arnavutluk ve Moldova maçları. Kağıt üstünde kolay görünüyor. Arnavutluk takımına bakın, yurtdışında oynayan oyuncuları var. Bizim grubumuz çok zor bir grup değil. Zorlayacak 1-2 takım var.  Burak Yılmaz her zaman milli takıma yazılır. Geçen sene de kendisiyle çalışmıştım. Burak önce yazılır, sonra diğer oyuncular gelir. Cenk Tosun da önemli bir oyuncu. İki futbolcunun olması elbette milli takım için de önemli.

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı için ne düşünüyor?

Başakşehir moral olarak iyi ve rahat. Telafisi olmayan maçlar oynamayacak. Puan kaybettiler ama halen fark var. Yukarıyı zorlayacak takımlar puan kaybı yaşarsa telafi etmesi çok zor. Galatasaray, 2 maçtır kazanıyor. Ama kaybedebilirlerdi. 5-0 kazandıkları Antalya maçını canlı izledim. 5-0 kazanıyorsunuz ama sahanın en iyisi Muslera. Bursaspor maçını da zor kazandı. Başakşehir önündeki 2 haftayı rahat geçerse fark kolay kolay kapanmaz. Başakşehir’in avantajı var.

"Birçok teklif aldım ama gitmedim"

Bu sene birçok teklif aldım. Yurtdışından da teklifler geldi ama gitmedim. İnşallah sezon başında iyi bir yerde göreve başlayacağım. Yıllardır teknik adamlık yapıyorum. Her gittiğimiz yerde de başarılı olduk. Beşiktaş’a ilk geldiğimde de başarılı olmuştum. Çok güzel işler yaptık. Üstüne koyarak gittik. Konyaspor’da da başarılı olduk ve nedenini bilmediğimiz şekilde ayrıldık. Bizim yaptığımız puanlama Aykut Kocaman’ın yaptığı puanlamaya kıyasla daha başarılı.

"Şenol Güneş görevdeyken Beşiktaş'a talip olmadım"

Beşiktaş çok büyük bir sorumluluk istiyor. Oranın atmosferini de hem futbolcu hem de teknik direktör olarak çok iyi biliyorum. Bize böyle bir görev verilirse seve seve kabul ederim. Ama Şenol Güneş görevdeyken Beşiktaş’a talip olmadım. Bunun altını çizeyim. Şenol Güneş ayrıldıktan sonra, yönetim eğer böyle bir görevi layık görürse kabul ederim. Bundan önce de birçok teklif geldi ama takımın başında hocası var diye görüşmeyi reddettim.

"Beşiktaş'ın mali tablosu beni korkutmaz"

Beşiktaş’ın mali tablosu beni korkutmuyor. Beşiktaş böyle krizleri hep atlatmıştır. Çalıştığım dönemlerde de sıkıntılar oldu. Bu tarz sıkıntılar olur. Ben transfer yasağı olan kulüplerde de çalıştım. Trabzonspor’da da transfer yapamamıştık. Böyle şeylere alışkınım. Maddi sıkıntı yaşasa da Beşiktaş üstesinden gelir. Beşiktaş’ın mali sıkıntısı beni korkutmaz. Aksine daha da hırslandırır.

Senin için hazırladığımız haberler