Sivasspor'da Rıza Çalımbay, Dia Saba'nın durumunu açıkladı | Transfer Haberleri

Orhan Gülek
24.12.2022 - 19:06 | Son Güncellenme: 24.12.2022 - 19:24

Süper Lig'de mücadele eden Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Dia Saba'nın sezonun ilk yarısının bitmesinin ardından takımdan ayrılacağını açıkladı.

Sivasspor'da Rıza Çalımbay, Dia Saba'nın durumunu açıkladı | Transfer Haberleri

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında düşme hattından uzaklaşmak isteyen iki ekip Kasımpaşa ve Demir Grup Sivasspor karşı karşıya geldi. Sivasspor, Kasımpaşa’yı deplasmanda 2-1 yenerek kritik bir galibiyet elde etti.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay,  maç sonu attığı golle bu sezonki gol sayısını 6’ya yükseten Dia Saba'nın geleceğiyle ilgili konuştu.

"Biz gitmesini istemiyoruz ama kendi kararı"

Radyospor'da Nazım Türknas'ın Dia Saba ile ilgili sorusuna cevap veren Rıza Çalımbay, “Sabi’a devre arasında ayrılacak, sözleşmesi öyle. Büyük ihtimalle böyle olacak. Biz gitmesini istemiyoruz ama kendi kararı. Yönetimin de bir suçu yok burada. Ailesi için istiyor kendisi. Yapacak bir şey yok” dedi.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Sivasspor’un sezon başında Al-Nasr’dan transfer ettiği orta saha oyuncusu Dia Saba'nın şehirden ayrıldığı iddia edilmişti. Dia Saba’nın eşinin bir türlü Sivas’ı beğenmemesi ve Sivas’ta yaşamak istememesi, oyuncuyu negatif yönde etkilemeye başladı.

Dünya Kupası için verilen arada soluğu İsrail'deki ailesinin yanında alan oyuncunun, eşinin yanında olmadığından mutsuz olduğu ve bu yüzden Sivas’a geri dönmek istemediği ortaya çıkmıştı.

"Kesinlikle puanlara ihtiyacımız var"

Kasımpaşa maçıyla ilgili olarak ise Çalımbay, şu ifadeleri kullandı:

"Çok ihtiyacımız vardı. 3 puan aldık, zor oldu. İki takım da galibiyet için oynadı. Kimse kontratağı düşünmedi. İlk yarıda öne geçtik ama sonra sıkıntı yaşadık. İkinci yarıda golü bulduk, son bölümde iyi pozisyonlar da yakaladık. Maalesef değerlendiremedik. Farklı şekilde de ayrılabilirdik. İlk yarının bitmesi için 3 maçımız daha var. Avrupa’da da oynayarak çok maç yaptık. 3 gün sonra Galatasaray ile çok zor bir maçımız var. Kesinlikle puanlara ihtiyacımız var. Türkiye Kupası ve Avrupa’da devam etmek için ligde rahat olmamız lazım. Bütün oyuncularımızı tebrik ediyorum. İyi bir galibiyet aldık. İnşallah sonunu iyi şekilde tamamlarız."

Galatasaray maçı açıklaması

Galatasaray ve Konyaspor ile oynanacak olan karşılaşmaları değerlendiren Çalımbay, “Galatasaray maçı zor maç. Çok formda ve kaliteli bir kadroya sahipler. Dikkat etmemiz gereken bir karşılaşma. 3 ihtimalli bir maç olacak. İç sahada taraftarımız gelirse destekleriyle maçı iyi bitirmeye çalışacağız. Konyaspor da istikrarlı bir takım. Deplasmandan ben hiç korkmadım şimdiye kadar. Avrupa maçlarında deplasmanda yenilgimiz yok. Benim tek korkum sakatlık. Sakatlık olmazsa biz elimizden geleni yaparız” dedi. 

Sivasspor 4 hafta sonra galibiyeti hatırladı

Son galibiyetini bu sezonun 10. haftasında Giresunspor’u 3-0 yenerek alan Yiğidolar, bu maçın ardından çıktığı 4 karşılaşmada 3 puan yüzü göremedi. Yiğidolar ligin 11. haftasında Trabzonspor’a 1-0, 12. haftasında Antalyaspor’a 2-0, 13. haftada Fenerbahçe’ye 1-0 yenilirken, 14. haftada ise Ümraniyespor ile 2-2 berabere kalmıştı. Kırmızı-beyazlı takım, 15. haftada ise Kasımpaşa’yı 2-1 yenerek 3 puan hasretine son verdi.

Senin için hazırladığımız haberler