Rıza Çalımbay'dan flaş sözler! Gelecek sezon, Burak Yılmaz, Özkan Sümer...

19.04.2018 - 16:22 | Son Güncellenme: 19.04.2018 - 16:22

Rıza Çalımbay'dan flaş sözler! Gelecek sezon, Burak Yılmaz, Özkan Sümer...

Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Radyospor'da önemli açıklamalar yaptı. Rıza Çalımbay, gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı konusundan Burak Yılmaz'ın durumuna, Avrupa Kupaları mücadelesinden Özkan Sümer ile görüşmesine kadar bir çok konuya açıklık getirdi. 

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Çalımbay şunları ifade etti

'Buraya geldiğim günden beri mukavele konuşmadım'

"1461 takımı ve A takım aslında bir yemek yendi. Ara sıra olması gereken bir yemekti aslında. Buraya geldiğim günden beri mukavele konuşmadım. Aldığımızda takım iyi değildi. Zaten iyi olsa biz gelmezdik. Krizli bir ortam vardı ve Trabzonspor'u iyi bir yere taşımak hedefimiz vardı. İki yıllık teklif geldi ve ben sadece bir yıllık yaptım. Sezon sonunda oturup konuşuruz dedim."

'Özkan hoca ile daha önce de takımın durumu hakkında konuşuyorduk'

"Geçen toplantıda söylediklerim yanlış anlaşıldı. Zaten sezon bitiyor 5 maç kaldı. Bu kadar kritik bir dönemde böyle şeyler konuşmam. Benim için önemli olan kalan beş maçı kazanıp Trabzonspor'u en iyi yerde tamamlamasını sağlamak. Benim mukavele konuşmama gerek yok zaten. Özkan hoca ile konuştuk takımın durumunu. Altyapı konusunu da konuştuk. Zaten biz Özkan hoca ile daha önce de konuşuyorduk"

'Onur çok büyük bir kaptanlık örneği verdi'

"Onur çok büyük bir kaptanlık örneği verdi. Ayağı kötü olmasa ikinci golü yemezdik ve maçı da daha farklı şekilde bitirebilirdik. Osmanlıspor can derdinde ve onlar için de önemliydi tabii bizim için de önemli bir maçtı. Devre arasında içeri girdik Abdülkadir yatıyordu tansiyonu düşümüştü. Mecburi değişiklik yaptık Onur değişemedi. Abdülkadir'in durumu iyi sağlığı çok önemli bizim için. Çok büyük bir sorunu yok ama bazı şeylere dikkat etmesi lazım"

'Benim gelecek sezon için şu an bir şey söylemem mümkün değil'

"Biz henüz başkan ile yan yana gelmedik. Başkan ile konuştuk ve kalan maçları en iyi şekilde bitirelim ifadeleri oldu. Benim gelecek sezon için şu an bir şey söylemem mümkün değil. Yeni bir yönetim geldi mutlaka farklı düşünceleri olacaktır. Maddi açıdan bir sorun var takımda belki de küçülmeye gidilecektir. En iyisi kalan maçları tamamlayıp önümüzü görmek"

"Hiç para harcatmadan takımı yönettik, devre arası transfer yapmadık"

"Muhtemelen bir transfer yasağı olacak. Yeni fikirler nasıl olacak göreceğiz. Yeni bir yol çizilecektir. Benim ve ekibimin en büyük hedefi kalan maçları en iyi şekilde bitirmek"

"Hiç para harcatmadan takımı yönettik. Devre arası transfer yapmadık. Eğer kulübümüzde maddi açıdan sıkıntı varsa gerek yok dedik ki transfere ihtiyacımız vardı ama mevcut kadro ile devam ettik. Kulüp daha kötü olabilirdi"

Sivasspor maçı hakkında...

"Kendi sahamızda mutlaka kazanmamız gerekiyor. İnşallah Burak Yılmaz bu maça yetişecek. Takım olarak kendi sahamızda kazanmak istiyoruz. "

'Burak Yılmaz büyük ihtimalle oynayacak'

"Daha önceki maçta Kayserispor rakibimizdi o maçı kazandık, Sivasspor takımı da iyi bir takım. Oyundan kopmadan oynamamız gerekiyor. Burak Yılmaz büyük ihtimalle oynayacak.

Senin için hazırladığımız haberler