Rıza Çalımbay'dan hakem hatalarına farklı yorum: Bizim işimiz değil!

09.02.2018 - 09:36 | Son Güncellenme: 09.02.2018 - 09:36

Rıza Çalımbay'dan hakem hatalarına farklı yorum: Bizim işimiz değil!

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Radyospor ve S Sport TV ortak yayınında Sabah Sporu programında Barış Ertül ve Selçuk Aytekin'in konuğu oldu.

Gündeme dair özel açıklamalarda bulunan Çalımbay, Burak Yılmaz, Sosa ve hakem konusunda dikkat çeken ifadeler kullandı.

Rıza Çalımbay'ın sözlerinden önemli satır başları:

Burak Yılmaz ne zaman dönecek?

Burak Yılmaz konusunda hakemlerin çoğu ön yargılı. Burak'ın net düştüğü pozisyonları bile vermiyorlar. Onun için hakemlerimiz pozisyonu yakından takip etmeli. Mesela Bursaspor maçında yüzde yüz penaltı çalınmadı.

Burak Yılmaz'ın sakatlığının uzamamasını umuyoruz. Burak şu anda Hollanda'da tedavi görüyor. Düşüncem Başakşehir maçında sahada olacaktır.

Sosa eleştirilerine cevap

Sosa, Yusuf, Kucka ve Abdülkadir benden önce birlikte oynamışlar ve tutmamış. Sosa'yı ilk geldiğim dönemde oynatmamıştım. Çünkü hazır değildi, şimdi oynatıyorum.

Yusuf Yazıcı'yı eleştiren arkadaşlar Yusuf'a destek olmalılar. Bu konuda denge kurmak lazım. Futbolda da denge kurmak lazım, hep hücum ya da hep savunma düşünülmez. Eleştiriler olacaktır fakat biz kendi işimize bakıyoruz. Ben tek başıma karar vermiyorum, benim inandığım ve güvendiğim bir ekibim var.

Kaos ortamı yaratmaya çalışıyorlar

Son maçlarımızda harika oynadık. Çok pozisyonumuz vardı, verilmeyen penaltımız vardı. Fenerbahçe maçında ise karşılaşma bitmek üzereyken son dakikalarda gol yememiz kötü oldu. Bunlar bir şansızlık silsilesi. Oynadığımız oyun çok iyi. Fakat burada olayları inanılmaz şekilde abartıyorlar ve kaos ortamı yaratmaya çalışıyorlar.

Castillo zaten burada, devre arasında sadece Bongondo ve Volkan Şen gitti. Nedeni ise; kadronun kalabalık olması ve arkadaşlarımızın şans bulmak istemesi oldu.

Büyük camialarda beklenti çok fazla

Ben elimizdeki kadroyla en iyisini yapacağımıza inanıyorum. Onazi'nin ailevi çok önemli problemi vardı onun için ülkesine gitti bugün aramıza katılacak. Şu anda en büyük sıkıntımız Burak Yılmaz'ın sakatlığı.

Anadolu takımlarında buna Trabzonspor'u katmıyorum. Deplasmanda berabere kalırsanız, galibiyet gibi algılanır. Ama büyük camialarda beklenti çok çok fazla. Benim Kasımpaşa'da olduğum dönemde 16 puanım hakem hatalarıyla çöpe gitti. Dünyada bir ilk oldu ve arkadaşımız hakemliği bıraktı.

Hakemlerle ilgili konuşmak bizim işimiz değil

Hiçbir teknik direktör, hakem hata yapmadan konuşmaz. Bu hatalar direkt teknik direktörün kariyerini etkiliyor. Hakem arkadaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. Bu hafta bizim net penaltımızı vermiyorsunuz ve biz puan alamadık. Trabzon'da mağlup ol, berabere kal eleştiriyorlar fakat galip geldiğimizde de eleştiriyorlar. Hakem konusunda son diyeceklerim. Hakemlerle ilgili konuşmak bizim işimiz değil, bu konuda bir yetkili olmalı ve o arkadaşımız konuşmalı.

AJANSSPOR -

Senin için hazırladığımız haberler