Rıza Çalımbay'dan şampiyonluk, Emre Kılınç ve Mert Hakan açıklaması!

26.11.2019 - 17:09 | Son Güncellenme: 26.11.2019 - 17:20

Rıza Çalımbay'dan şampiyonluk, Emre Kılınç ve Mert Hakan açıklaması!

Süper Lig’de geride kalan 12 haftayı 24 puanla zirvede tamamlayan Demir Grup Sivasspor’un teknik direktörü Rıza Çalımbay, Radyospor’a özel açıklamalar yaptı. Şampiyonluk iddialarını değerlendiren deneyimli çalıştırıcı, Emre Kılınç ve Mert Hakan Yandaş’ın transfer durumuyla ilgili de konuştu. Galatasaray ve Beşiktaş iki futbolcuyu istiyor mu? Tüm detaylar haberimizde…

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Rıza Çalımbay’ın açıklamaları şu şekilde:

Rıza Çalımbay: "Deplasmanda galip gelmek çok önemliydi"

Bizim için önemli bir maçtı. Eskiden bazı sürtüşmeler olmuş. Bu bir kenara bırakmak gerekiyor. Centilmence geçen bir maçtı. Güzel bir maç oldu. En çok memnun kalan Sivas’tan giden taraftarlar oldu. Galip gelmek çok önemliydi. Deplasmanda kazandık ve mutluyuz. Ama çok temkinliyiz. Ona göre de bundan sonraki maçlarımıza konsantre olacağız. Her şeyin bilincindeyiz.

Rıza Çalımbay: "Bizim istediğimiz oyuncuyu Başakşehir transfer etti"

Bizim altımızdaki takımlar sıradan takımlar değil. Şampiyonluğa oynayan takımlar. Ayrıca Alanyaspor ve Malatyaspor’un kadrosu iyi. Türkiye’nin en iyi kadrosu ise Başakşehir’de. Maddi sorunları yok, üstlerinde problem yok. Örneğin biz bir oyuncuya talip olduk ama Başakşehir’e transfer oldu. Onların imkanları daha fazla olabiliyor. Basında büyük takımlara sürekli oyuncular geliyor. Bizim oyuncularımıza da talip oluyorlar. Hem oyuncunu kaybetmemeye çalışıyorsun hem de sahada mücadele ediyorsun. Büyük takımlar devre arasında transferler yapacaktır. Şampiyonluk için bunu yapacaklardır.

Rıza Çalımbay: "Yönetim uygun görürse devre arasında 1-2 transfer yapabiliriz"

Sağlam ve alternatifli bir kadro kurabilirsen sıkıntı yaşamazsın. Bizim kadromuz belli. Bizden 1-2 oyuncu sakatlanınca sıkıntı yaşıyoruz. Ama diğer takımlarda ise aynı ayarda oyuncular kadroda. İnşallah devreye kadar iyi gitmek istiyoruz. Yönetim de uygun görürse devre arasında 1-2 transfer yapıp daha iyi mücadele edebiliriz. Ligde zor maçlar var. Kasımpaşa maçı da zor bir maç. Elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Aynı şekilde devam edeceğiz.

Rıza Çalımbay: "Mali dengeyi bozmak istemeyiz"

Bizim oyuncularımızı almak istiyorlar. Kazara kaybettik diyelim. Yerine oyuncu almak gerekebiliyor. Bizler tabi ki oyuncuları izliyoruz. Biz dengeleri bozmak istemeyiz transferde. Oyun olarak faydası olacak ve mali açıdan yükü olmayacak oyuncu buluruz. Tabi ki olursa.

Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç'ın geleceği...

Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç’ın tabi ki kafaları transfer haberleriyle karışır. Gazeteyi açıyorsun senden bahsediyorlar. Ama biz kendileriyle sürekli konuşuyoruz. Eğer bir yere gideceklerse haklarıdır. Sezon sonunda sözleşmeleri bitiyor. Giderken iyi bir yere gitmeleri lazım. Kulübün de menfaatine uygun olmalı. Hiçbir oyuncumuzun resmi şekilde bir görüşmesi olmadı. Galatasaray ya da Beşiktaş’tan net bir transfer teklifi yok. Final maçlarımız var. O maçları kazasız bitirmemiz gerekiyor.

Rıza Çalımbay: "Maddi sıkıntımız yok, futbolcularımız da para peşinde koşmuyor"

Bizim bütçemizi çok detaylı bilmiyorum. Ama maddi açıdan bir sıkıntı yok. Herkes ödemesini ve primini alır. Oyuncular burada huzur içinde. Futbolcularımız da para peşinde koşmuyor. Ayrılan bütçe de oyuncuları doyuracak bir durumda. Aşırı bir bütçemiz yok ama takımı mağdur etmeyecek şekilde hazırlanmış bir bütçe var. 300 liramız varsa 300 liralık transfer yapıyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler