Rıza Çalımbay'dan transfer, Burak Yılmaz ve flaş Fenerbahçe maçı açıklaması!

24.01.2018 - 15:52 | Son Güncellenme: 24.01.2018 - 15:52

Rıza Çalımbay'dan transfer, Burak Yılmaz ve flaş Fenerbahçe maçı açıklaması!

Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Süper Lig’in 19.haftasında sahalarında Fenerbahçe ile oynayacakları kritik maç öncesinde önemli açıklamalar yaptı. Transfer planlamaları, sakat futbolcularda son durum ve takımdan bilgiler veren Çalımbay, Fenerbahçe maçı için, ”Bizim için tarihi bir maç. Kazanmaktan başka bir düşüncemiz yok” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Haber Aktif programında İlker Koç ve Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Çalımbay’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

“1-2 transfer daha yapmaya çalışacağız”

Bizim açımızdan ara dönem iyi geçti. Bir sıkıntı yoktu. İyi şekilde geçirdik. Mas’ı kaybettik. Ondan sonra Novak’ı aldık. Devre arası dönemini gayet iyi şekilde geçirdiğimizi söyleyebilirim. Devre arası transfer yapmak zor. Kolay kolay oyuncu bulamıyorsunuz. Bulduğunuz oyuncular da oynayan oyuncular oluyor ve çok pahalı oluyor. Bu yüzden zorlanıyoruz. 1-2 oyuncu kazandırmaya çalışacağız. Başkan ve yönetim kurulu transfer için çaba gösteriyor.

“Konyaspor maçında ilk yarıda işi bitirmeliydik”

Atiker Konyaspor maçında deplasmanda 2 gol attık. Maçın ilk yarısı bizim açımızdan çok iyiydi. İlk yarıda işi bitirmeliydik. Maalesef olmadı. 10 kişiye karşı oynamak zordur. Gol atmak değil de gol yeme sorunumuz vardı. O golleri yemememiz gerekiyordu. Oyun olarak bir sıkıntımız yoktu. O golleri yememek gerekiyordu.

Burak Yılmaz’ın sakatlığı kronik mi? Fenerbahçe maçında sahada olacak mı?

Burak Yılmaz 2 gündür antrenmana çıkmıyor. Tedavi oluyor ve ona göre antrenman yapıyor. Novak’ın da oynamama durumu var. İkisini de yetiştirmeye çalışıyoruz. Burak büyük ihtimalle oynayacaktır. Benim düşüncem öyle. Kronik bir sakatlığı yok. Önceki maçta ayağı ağrıyordu. Maç gününe kadar Burak Yılmaz’ın çok daha iyi duruma geleceğini ve Fenerbahçe maçında oynayacağını düşünüyorum.

“Fenerbahçe maçında tek hedefimiz kazanmak”

Fenerbahçe maçını kazanmamız gerekiyor. Camia olarak bu maça odaklandık. Ben takımıma güveniyorum. Sahamızda oynayacağız. Fenerbahçe maçında hedefimiz galip gelmek. Tek düşüncemiz bu olacak. Camia olarak beklediğimiz bir maç.

Trabzonspor’un şampiyonluk hedefi hakkında

Önümüzde 16 maç var. Bu maçları çok iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz. Gerçekten zor maçlar var. Şimdiden şampiyonluğu konuşmak erken. İçeride oynayacağımız maçları mutlaka kazanmamız gerekiyor. İç saha maçlarını kazanırsak iyi bir yerde ligi bitireceğiz diye düşünüyorum.

Sol bek sıkıntısı, Novak yorumu

Novak bizle 2 gün çalıştı ve daha sonra maça çıktı. Hazır olup olmadığını sorduk. Kendisini hazır hissettiğini söyledi ve görev verdik. Maalesef maçta adalesinde problem oldu ve şu anda sıkıntı yaşıyor. Onun transferinden memnunum. Çek Milli Takımı’nda da oynuyor. Keşke transferi devre arasına yetiştirebilseydik. Daha iyi olurdu. Ama devre arasında transfer yapmak kolay olmuyor. Novak için de zor oldu 2 gün sonra maça çıkmak. Mustafa Akbaş’ın sakatlanması bizi zor durumda bıraktı. Sol beksiz kaldık. İnşallah iyileşir. İyileşmezse sıkıntı olur. İyileşmezse tekrar bir sol bek bulmak zorundayız.

Castillo ve Sosa’nın durumu

Castillo’nun sakatlığı var. 1 ay oynayamayacak. Sosa, iyi olduğu sürece futbolcu oynar. Biz gereken şansı verdik. Bizim ilk maçlarımızda direkt oynamıştı Sosa. İyi durumda olduğu zamanda biz gerekeni yaparız. İyi olduğu takdirde elbette oynamaya devam edecek.

Taraftarlara Fenerbahçe maçı öncesi mesaj

Fenerbahçe maçı taraftarlarımız için de çok önemli. Camia olarak bu maçı çok önemsiyoruz. Taraftarlarımız geldiğimiz günden beri bizi destekliyor. Desteklemeye devam etmeleri önemli. Biz sahada onların desteğine en iyi şekilde cevap vermeye çalışacağız. Fenerbahçe maçı tarihi bir maç. Derbi maçlar her zaman tarihi olmuştur. Tek hedefimiz kazanmak ve taraftarlarımızı, camiamızı mutlu etmek.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler