Rıza Çalımbay'dan transfer, VAR ve hedef açıklaması!

28.08.2018 - 14:51 | Son Güncellenme: 28.08.2018 - 17:51

Atiker Konyaspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Radyospor'a konuştu. Çalımbay, transfer çalışmaları, VAR uygulaması ve hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Rıza Çalımbay'dan transfer, VAR ve hedef açıklaması!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Atiker Konyaspor’un teknik direktörü Rıza Çalımbay, 3 haftalık performansları ve ligdeki hedeflerini anlattı. Transfer konusunda mesajlar veren Çalımbay, VAR sistemine de değindi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Rıza Çalımbay’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Konyaspor'un ilk 3 haftalık performansı hakkında...

Genel olarak oyundan memnunuz ancak; hatalarımız var. Sezon başı olduğu için tüm takımların nasıl hataları varsa bizim de var. Kadronun eksik olması, istediğimiz oyuncularla sahaya çıkmamamız da bizim için dezavantaj oldu. Sakat, hazır olmayan ve yeni gelen arkadaşlarımız var. Milli maç arasına kadar iyi gitmemiz gerekiyor. Evkur Yeni Malatyaspor maçını iyi geçirir ve milli maç arasını değerlendirirsek bizim açımızdan daha iyi olacak.

Konyaspor transferi bitirdi mi? Kaç transfer daha yapılacak?

Transfer bize değil, yönetime bağlı. Biz gerekli şeyleri zaten yönetimle paylaşıyoruz. Kadromuzda hemen hemen her yerin oyuncusu var ama sakat olanlar, hazır olmayan arkadaşlar var. Şu anda geçen seneki kadro ile oynuyoruz. Yeni transfer olarak sadece Uğur oynuyor. Öbür arkadaşlarımızı da bekliyoruz. Onlar da hazır olursa kadroya girecekler. Kalan sürede yönetim ile her şeyi paylaştık ve gerekli olan yerleri söyledik. Artık her şey yönetime bağlı.

"Duran toplardaki konu bireysel hatalar"

Biz sürekli ve devamlı çalışıyoruz. Duran toplardaki konu bireysel hatalar. Yediğimiz gollere baktığınız zaman hemen hemen hepsi ölü top. Penaltı bile bir şanssızlık. Kalecimizin uzaklaştırdığı top oyuncumuzun eline çarpıyor. O bile ölü top. Ölü topların üzerinde duruyoruz ancak bireysel hatalar olduğu için arkadaşlarımızın biraz daha dikkatini toplamamız gerekiyor.

VAR sistemi faydalı görünüyor mu?

VAR’ın olması iyi ancak; hakem arkadaşlarımız bazı şeylerde kendi insiyatiflerini kullanmak istiyorlar. Mesela bize verilen son penaltı VAR’a gidilecek bir penaltı. Arkadaşımız kaleye dönük, top eline çarpıyor. Ondan önceki bir pozisyon VAR’a götürüldü ve hakem haklı çıktı. Bu pozisyon da VAR’a götürülebilirdi. VAR varsa her pozisyonda kullanılacak.

Konyaspor'un bu sezonki hedefi

Bizim sezon sonunda hedefimiz tabii ki en yukarılarda yer almak. Şu ana kadar gidişat gayet iyi. Bu haftaki maçımız çok önemli. Ondan sonra takımımız büyük ihtimal oturacak. Oturduktan sonra da hedefimiz ligi en iyi yerde bitirmek.

Taraftarlara mesaj: İşimizi sıkı tutacağız

Bizim bundan sonra zor maçlarımız var. Ligde kolay maç yok, kimin kimi yeneceği belli olmuyor. Sürpriz şeyler her zaman oluyor. İşimizi sıkı tutacağız. Buradaki en büyük destekçimiz tarafarımız.

Senin için hazırladığımız haberler