Rıza Çalımbay'ın kupa formülü orta alandan geçiyor: Transfer...

Akın Ungan
29.01.2022 - 12:34 | Son Güncellenme: 29.01.2022 - 12:39

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, takımının Türkiye Kupası'nı kazanması için orta sahaya iki transfer yapılmasının şart olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Rıza Çalımbay'ın kupa formülü orta alandan geçiyor: Transfer...

AJANSSPOR HABER

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Radyospor'da yayınlanan Üçleme programında, Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz'ın konuğu oldu. Gündeme ve Sivasspor'a dair önemli açıklamalarda bulunan Çalımbay'ın konuşmasından detaylar haberimizde.

"Kamp için Antalya ziyareti, bizi zorlayacaktı"

Ara verilen ligde kamp için takımın Antalya yerine Sivas'ta çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Çalımbay, "Sivas'tan Antalya'ya, Antalya'dan Sivas'a geri dönmek bizim için çok sıkıntılı olacaktır diye planlamalarımızı burada yaptık o yüzden bu süreçte Antalya kampı yapmak yerine Sivas'ta çalışmalarımızı sürdürdük. Uçaklar bile seferlerini iptal ettiler. Bu zorlu şartlar devam ederse karayoluyla mı havayoluyla mı bir sonraki maçımız olan Gaziantep deplasmanına gideceğiz, inanın bilmiyoruz" dedi.

"Esas maçlarımız şimdi başlıyor"

Çalımbay, son zamanlardaki maçlar içinde en çok Göztepe karşılaşmasına üzüldüğünü söyledi. Sivasspor Teknik Direktörü şöyle konuştu:  "Son maçlarımıza baktığımız zaman hepsi bu sene ciddi başarılı olan takımlar. Ancak bunlar arasında bizi burada en çok üzen Göztepe maçıdır. Ne yazık ki o maçta çok kötü goller yedik. Dediğim gibi onun haricinde diğer maçlarımızda elimizden gelen mücadeleyi çok güzel verdiğimizi düşünüyorum. Esas maçlarımız şimdi başlıyor bizim. Kağıt üzerinde kolay gibi görünse de hiç öyle bir durum söz konusu değil."

"2 orta saha transferi istiyorum"

Transfer için  konuşan Rıza Çalımbay, "Kesinlikle transfer yapmamız lazım hem lig hem kupa için kadroyu genişletmeliyiz. Devre arası oyuncu almak çok zor ama bizim mecburen yapmamız gerekiyor çünkü maçlar çok sıkıştırılmış geçiyor. 2 orta saha oyuncusu alınabilir. Fenerbahçe maçında orta sahasız oynadık resmen. Sakatlıklar vs. de oluyor, o yüzden transfer yapabilirsek iyi olacak ama tabii iş yönetimde bitiyor, ekonomik durumumuz iyiyse alınmalı, değilse yapacak bir şey yok" diye konuştu.

"Kupayı istiyorsak, transfer şart"

Çalımbay konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ligde önce rahat bir pozisyona gelmemiz gerekiyor, kupada ise söylediğim gibi bir şeyler yapmak istiyorsak 2 orta saha transferi yapmamız lazım yoksa mevcut kadro genişliği hem ligi hem kupayı bir arada götürme açısından sıkıntı yaşatır."

Gradel ve Faycal Fajr

İki önemli oyuncusunun takıma yeniden katılacağını da belirten Çalımbay; "Afrika Kupası'nda olan Max Gradel elendi o yüzden gelecekti problem yok ama maalesef babası vefat etti o yüzden gecikebilir. Fayçal Fajr ise şuan belirsiz, elenirlerse geri geldiklerinde yeni transfer gibi olacak ikisi de" dedi.

"Buraya hiçbir takım hazırlık maçı yapmaya gelmez"

Herhangi bir hazırlık maçı planlayamadıklarını vurgulayan Rıza Çalımbay şunları söyledi: "Buraya hiçbir takım gelemez, biz de hiçbir yere gidemeyiz. O yüzden hazırlık maçı falan yapmamız mümkün değil. Sadece burada U19 takımımızla bir maç yaparız. Onun dışında bir planlama yok."

"Taraftarımız bizi yalnız bırakmamalı"

Son olarak Sivasspor taraftarına da seslenen Rıza Çalımbay, "Taraftarımız maçlara az geliyor, biz üzülüyoruz. Geçen senelerde Avrupa'ya katılmamızda başroldelerdi, bütünleşiyorduk. Şu an ise bu sayıların biraz daha artması gerekmektedir diye düşünüyorum. Şuana kadar gelenlere de teşekkür ederim tabii ki" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler