Rıza Kayaalp 10. kez Avrupa Şampiyonu

24.04.2021 - 21:56 | Son Güncellenme: 24.04.2021 - 22:11

Son dakika güreş haberleri... Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Kajaia’yı mağlup etti ve şampiyon oldu.

Rıza Kayaalp 10. kez Avrupa Şampiyonu

AJANSSPOR - HABER

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Gürcü Iakobi Kajaia'yı yenerek kariyerindeki 10. Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Polonya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda mücadele eden Rıza Kayaalp, yarı finalde Alman rakibi Eduard Popp'u mağlup ederek finale kalmıştı.

 

Kayaalp'in Varşova defteri

Kayaalp, 130 kg yarı finalinde Alman rakibi Eduard Popp'u 5-0 öndeyken tuşla yenerek finale yükseldi.
Rıza Kayaalp ilk turda Ukraynalı Aleksandr Chernetskyi’yi 10-1 sayı tuşuyla, çeyrek finalde ise Romen Alin Alexuc’u 8-0 sayı tuşuyla mağlup etmişti. 

Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, final müsabakasında bu kez Gürcü rakibi Iakobi Kajaia'yı 3-1 mağlup etti ve 10. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. 
 

Kariyeri boyunca 46 kez podyuma çıkan Rıza Kayaalp, 38 kez altın madalya kazanmış; 2016 Rio Olimpiyatları'nda gümüş madalya ile yurda geri dönmüştür. Avrupa Şampiyonası organizasyonlarında şimdiye dek 10 kez milli marşımızı okuyan Kayaalp, bu turnuvaların 9'unda altın madalyaya ulaşmıştır.

Bakan Kasapoğlu, "Avrupa fatihini" tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Polonya’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Kasapoğlu, sosyal medyadan yayınladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:


"Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp’i kutluyorum. 10'uncu kez Avrupa Şampiyonu olarak bizleri gururlandıran Rıza Kayalap’e Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda başarılar diliyorum.

 

Grekoromen stilde gümüş madalya kazanan 55 kiloda Ekrem Öztürk ve 77 kiloda Yunus Emre Başar’ı da tebrik ediyorum. Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşımızın dinletilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Devam eden şampiyonada mücadele eden sporcularımıza da başarılar diliyorum."

Senin için hazırladığımız haberler