Rıza Kayaalp: İçinizde savaşçı bir ruh olmak zorunda

31.05.2018 - 16:07 | Son Güncellenme: 31.05.2018 - 16:07

Rıza Kayaalp: İçinizde savaşçı bir ruh olmak zorunda

Avrupa ve Dünya Şampiyonu milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, kariyer planlaması ve hedeflerini anlattı. “Sporcu önce kendisine güvenecek” diyen Kayaalp, olimpiyat madalyası almayı çok arzuladığını söyledi. Ayrıca milli güreşçi, genç sporculara da mesajlar verdi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Rıza Kayaalp’in açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Hamza Yerlikaya'nın rekorunu egale ettiğim için mutluyum"

Her şampiyonluktan sonra yenisini kazanmayı amaçlıyorum. Beklentiler de o yönde oluyor. Daha çok çalışıyor ve üstüne koyarak gitmeye devam ediyorum. Avrupa Şampiyonası da önemliydi. Hamza Yerlikaya ağabeyimizin rekorunu egale etmek istiyordum. Sezon başından beri sıkı çalıştım ve kendimi daha da geliştirdim. Final biraz zor olsa da yine şampiyon oldum. Bunun için çok mutluyum.

"Kimi görsem yeni şampiyonluğu soruyor"

Sporcu önce kendisine güvenecek. Gücüne inanacak. Sonrası kolay oluyor. Ben maçı kazanacağıma emindim. Hazırsam, kendime güvenerek çıkıyorsam kazanırım diyordum. Rakipler de beni tanıyor. Allah’a şükür başardım. Kendime güvenerek mindere çıkıyorum. İçinizde savaşçı bir ruh olmak zorunda. Sonuna kadar mücadele etmek istiyorsun. Bizlerden beklentisi olan halkımızın beklentisine cevap vermek güzel şey. Kimi görsem, ”Yeni şampiyonluk ne zaman geliyor?” diye soruyor. Sonuna kadar mücadele ettim ve şampiyon oldum.

"Takdir görmek bizi mutlu ediyor"

Cumhurbaşkanımızdan tebrik mesajı geldi. Başbakanımız, kulüp başkanımız, belediye başkanımız aradı. Bakanlarımız da tebrik için aradı. Başarımızla gurur duyulsun yeter. Allah razı olsun hepsi takdir ediyor ki arıyor. Tebriklerini de görüyoruz. Takdir görmek, insanların bizlerle gurur duyması bizi mutlu ediyor. Nice başarılara inşallah. Amacım başarılı olmak. Hamza Yerlikaya da Cumhurbaşkanımızın tebriklerini iletti. Öyle bir konuşmamız oldu. Tebrik etti.

"Bu kadar madalyanın yanına Olimpiyat madalyası yakışır"

Artık yaşım ilerliyor. Belli bir yaşa geldik. Önümüzde kısa bir zaman kaldı. İşi bırakmaya az kaldı ve artık son şampiyonluklarımı yaşıyorum. Birçok başarı elde ettim. İnşallah Olimpiyat Şampiyonu da olmak istiyorum. Önümüzdeki 2 yıl aynı süratle devam edeceğim. Sanki hiç şampiyon olmamışım gibi çalışacağım. Önceliğim Olimpiyat madalyası kazanmak. Bu kadar şampiyonluğun yanına bir Olimpiyat madalyası yakışır. 2020’de de başarılı olmak istiyorum.

"Yeni şampiyonlar çıkmalı"

Güreş ülkemiz için gereken başarıyı kazandırdı. Kazandırmaya da devam ediyor. Bu başarı sürekli olmalı. Bizden sonra da birilerinin çıkması ve şampiyonluklar elde etmesi önemli. Maddiyatı hiçbir zaman düşünmüyorum. Ülkemi gururlandırmak ve şampiyonluklar sonrası ülkeme mutlu dönebilmek istiyorum. Diğer sporcu kardeşlerimin de aynı şekilde olacağını düşünüyorum.

"Yıldızlar ve gençler her zaman bir basamaktır"

Potansiyeli yüksek bir ülkeyiz. Her dalda başarılı sporcularımız çıkabilir. Bizim olimpiyatlarda madalya almamız lazım. Kapasitemizi en iyi şekilde kullanmamız lazım. Gençlere yapılan düzgün yatırımlarla başarılar gelecektir. Sosyal medyada yıldızlarda elde edilen başarılar abartılıyor. Yıldızlar ve gençler her zaman bir basamaktır. Öyle görülmeli. Önemli olan büyüklerde dünya ve Avrupa şampiyonluğu elde etmeleri. Bu düşüncelerle herkes yoluna devam ederse başarıyı o zaman yakalarız diye düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler