Rıza Kayaalp: Şımarmadan, aynı şekilde devam edeceğiz

03.05.2018 - 13:45 | Son Güncellenme: 03.05.2018 - 13:45

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp, Ankara'ya geldi. Kayaalp, "Şımarmadan, aynı şekilde devam edeceğiz"

Grekoromen Güreş Milli Takımı kafilesini Esenboğa Havalimanı'nda Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü yöneticileri, sporcular ve yakınları karşıladı.

Şampiyona finalinde Rus rakibini 2-1 yenerek kürsünün en üst basamağına çıkan ve üst üste 7, toplamda ise 8. kez Avrupa şampiyonu olarak "Asrın güreşçisi" unvanının sahibi Hamza Yerlikaya'nın rekorunu egale eden Rıza Kayaalp, havaalanında yaptığı açıklamada "İnşallah başarımız devam edecek." dedi.

Dünya Şampiyonası'nın ardından bir süre dinlenme fırsatı bulduğunu, antrenmanlara başladıktan sonra da iyi hazırlandığını dile getiren Rıza Kayaalp, "Şampiyonadan 1 ay önce hazırlık turnuvasına katıldım. Turnuvada son durumum iyiydi." değerlendirmesinde bulundu.

Dağıstan'da 8. Avrupa şampiyonluğunu kazanmak için mindere çıktığını belirten milli güreşçi, "Büyük emek harcadık, alın teri döktük. Ülkemizi, halkımızı bir Avrupa şampiyonluğu daha kazanarak yine gururlandırdık. Bundan dolayı çok mutluyum. Bu süreçte yanımızda olan, destek veren herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Şımarmadan, aynı şekilde devam edeceğiz"

Güreşi bırakana kadar kariyerine şampiyonluklar yazdırmayı sürdürmek istediğini dile getiren Rıza Kayaalp, "Şımarmadan, aynı şekilde devam edeceğiz." diye konuştu.

"Biz yeter ki istekli olalım, azmedelim, yeni hedeflerin hayallerini kuralım. Geçmişi unutalım, geleceğe bakalım. Önemli olan da bu." ifadelerini kullanan Rıza Kayaalp, "Bu felsefeyle önümüze bakacağız. Bırakana kadar ne kadar çok kazanabilirsek kariyerimize o kadar çok şampiyonluk yazdırmaya çalışacağız." şeklinde görüşlerini aktardı.

Milli güreşçi, "Sporcuların ömürlerinde bir kez yaşamak için çalıştığı Avrupa şampiyonluğuna sen 8. kez ulaşıyorsun. Tekrar tekrar şampiyon olmak için kendini nasıl motive edebiliyorsun?" sorusunu ise "Aslında olumlu etkiliyor. Kazanıyorsun, seneye insanlarda tekrar beklenti oluşuyor. İnsan, 'Kazanamazsam ne derler.' diye düşünüyor. Bu itici güç oluyor ve siz de daha çok çalışıyorsunuz." şeklinde cevap verdi.

Senin için hazırladığımız haberler