Milli Güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül Üniversitelilerle Buluştu!

Akın Ungan
01.01.2023 - 21:35 | Son Güncellenme: 01.01.2023 - 21:50

Milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül, Lokman Hekim Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde "Efsaneler güreşi anlatıyor" programına katıldı.

Milli Güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül Üniversitelilerle Buluştu!

Milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül, Lokman Hekim Üniversitesi'nin Söğütözü'nde bulunan merkezini ziyaret etti. Kayaalp ve Akgül, Spor Bilimleri Fakültesi'nde "Efsaneler güreşi anlatıyor" programına katıldı.

Öğrencilerle bir araya geldiler

Kariyerinde 11 Avrupa ve 5 dünya şampiyonluğu ile üç olimpiyat madalyası bulunan Rıza Kayaalp ile Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından 2022 yılının serbest stil güreşçisi seçilen, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, Lokman Hekim Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. Milli güreşçiler, tecrübelerini paylaştı.

Açıklama yaptılar

Üniversitelilere tecrübelerini aktaran ve başarı sırlarını paylaşan Rıza Kaalp ve Taha Akgül, Anadolu Ajansı'na (AA) açıklamalarda bulundu. Kayaalp, başarıların nasıl zorluklar ve mücadele ile geldiğinin anlatılmasının önemli olduğunu söyledi.

İlgini Çekebilir
2022'de sırtı yere gelmedi, yılın güreşçisi seçildi!
Habere Git

Kayaalp: "Amacımız bu gençlerin hayata bakışlarına etki edebilmek"

Rıza Kayaalp, "Amacımız bu gençlerin hayata bakışlarına etki edebilmek. Bizler küçük yaşta 11 yaşında anne ve babamızdan ayrılıp güreşçi olabilmek için çok yoğun çalışmalara başladık. Büyük fedakarlıklarla buralara geldik, Allah'a şükürler olsun dünyada, Avrupa'da ve Türkiye'de çok önemli başarılara imza atmış sporcularız. Türkiye'de en çok madalya kazanmış sporcular olduk. Bu kardeşlerimize de onları paylaşıp onların da belki hayatına dokunabilmek, onlarla bir şeyler paylaşabilmek güzel olacak" dedi.

"Hayallerimden biri Rus güreşçi Aleksandr Karelin'in rekorunu egale edebilmek"

Rıza Kayaalp, yeni yıldaki hedefleri hakkında, "Daha önce bu şampiyonlukları hiç kazanmamış gibi yoluma devam etmek. Tabii en büyük hayallerimden bir tanesi 12. Avrupa şampiyonluğunu alıp Rus güreşçi Aleksandr Karelin'in rekorunu egale edebilmek, o benim için çok gurur verici olacak. Sonra da 6. dünya şampiyonluğunu kazanıp olimpiyat vizesi almak gibi hedeflerimiz var. Vizeyi alıp olimpiyatlara daha huzurlu hazırlanmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Akgül: "Doktora yapmayı da düşünüyorum"

Milli güreşçi Taha Akgül ise "Olimpiyatların önemini, Avrupa ve dünya şampiyonalarında kazandığımız madalyaların önemini anlatıyoruz. İnşallah onlara kendi hayatımızdan anlattığımız tecrübelerden bir nebze olsun faydamız olursa ne mutlu bize çünkü bizler de onlar gibi öğrencilik yollarından geçerek ciddi başarılar elde ettik. Hem minderde hem de mektepte başarılı bir eğitim kariyeri çizdik. Özellikle yüksek lisansımı da yüksek Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) puanı alarak sadece millilik kontenjanıyla değil, yüksek lisansımı da bitirdim şimdi doktora yapmayı da düşünüyorum. Genç kardeşlerimize hem sporun hem eğitimin bir arada yapılabileceğini onlara anlatıyoruz" dedi.

İlgini Çekebilir
Taha Akgül Yılın Fotoğrafları'nı seçti! Pehlivanlık Hayalleri,Savaşın Yüzü, Masumiyet
Habere Git

"Bu yanlış bir kanı"

Akgül, "Sporcu kardeşlerimiz 24 saatlik zamanda gerekli iradeyi gösterirlerse hem sporda hem de eğitimde başarılı olabilirler. Büyüklerimiz şöyle düşünüyor, 'oğlum, kızım spora giderse eğitiminden geri kalabilir' diye düşünüyorlar ama bu yanlış bir kanı. Diyoruz ki; 'sporu da yapın, bu spor sizin eğitim hayatınızı hem ruhsal, hem psikolojik olarak sizleri rahatlatacak, stres atacaksınız. Bu eğitim hayatınıza pozitif anlamda yansıyacak" açıklamasını yaptı.

"2023 yılını da inşallah yenilgisiz Avrupa ve dünya şampiyonu olarak tamamlayacağım"

Sözlerine devam eden milli güreşçi, "3 altın madalya aldım ve Avrupa ve dünya şampiyonluğu kazandım ve dünyada güreşte yılın sporcusu seçildim, çok büyük bir unvan, büyük bir gurur, çünkü dünyada çok büyük starlar var. İnşallah 2023 yılına bu moralle başlayacağım, bu moralle beraber de 2023 yılını da inşallah yenilgisiz Avrupa ve dünya şampiyonu olarak tamamlayacağım" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler