Rıza Kayaalp'in yerine olimpiyatlara katılacak olan Hamza Bakır: Tatil için gitmiyoruz

Arif Can Yıldız
24.07.2024 - 20:51 | Son Güncellenme: 24.07.2024 - 20:55

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda grekoromen stilde Türkiye'yi Rıza Kayaalp yerine temsil edecek Hamza Bakır, başarı ile dönmeyi hedeflediğini belirtti.

Rıza Kayaalp'in yerine olimpiyatlara katılacak olan Hamza Bakır: Tatil için gitmiyoruz

AJANSSPOR HABER

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda grekoremen stilde Türkiye'yi temsil edecek olan 23 yaşındaki Hamza Bakır, Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

''Madalya ile ülkeme dönmek istiyorum''

Rıza Kayaalp ile birlikte uzun süre çalıştıklarını belirten Hamza Bakır, "Allah razı olsun o da bana çok yardımcı oldu. Şimdi de bayrak bize devredildi. Devraldığım bayrağı, en iyi şekilde temsil edeceğim. Madalyayla ülkeme dönmek istiyorum'' ifadelerini kullandı.

''Tatil için gitmiyoruz''

İlk defa olimpiyatlara katılacak olan Hamza Bakır, "Büyüklerde gidebileceğim en üst seviye organizasyona gideceğim. Buradan da en iyi sonuçlarla dönmeyi amaçlıyorum. Bizim işimiz gezmek değil. Hedefimiz her zaman madalyayla ülkemize dönmek. Tatil için gitmiyoruz.

Hiç kimse tahmin etmiyordu

Sporcu olduğumuz için her zaman, her duruma karşı hazırız ama açıkçası böyle bir şeyin olacağını hiç kimse tahmin etmiyordu. Ben, Rıza ağabeye aynı şekilde antrenmanlarda yardımcı oluyordum. U23'ten döndükten sonra hep birlikteydik. Hatta olimpiyata kadar ona hep yardımcı oldum. Böyle bir olayla karşılaşınca tabii ki biz de işimizin gereği hazırız ve elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Rıza Kayaalp'in vücudunda doping tespit edilmişti

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, rahatsızlığından dolayı kullandığı ilaçta yasaklı bir maddenin vücuduna girmesi ve bunun tespit edilmesi sonucu lisansının geçici olarak askıya alındığını belirtmişti.

Senin için hazırladığımız haberler