"Rizespor'dan ayrılma talebinde bulunan oyuncu..."

19.03.2020 - 15:09 | Son Güncellenme: 19.03.2020 - 15:46

Çaykur Rizespor Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, koronavirüs sebebiyle aldıkları önlemleri açıkladı. Bu süreçte Rizespor'dan ayrılmak isteyen bir futbolcu oldu mu? Liglerin ertelenmesi konusuna Rizespor nasıl bakıyor? Hasan Yavuz Bakır canlı yayında tüm sorulara yanıt verdi.

"Rizespor'dan ayrılma talebinde bulunan oyuncu..."

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, koronavirüs sebebiyle futbolcuların tedirginlik yaşadığını ancak; kendilerine sözleşme feshetmek için başvuran bir oyuncularının olmadığını açıkladı. Rizespor, ligin ertelenme durumuna nasıl bakıyor? Futbolcuların psikolojisi ne durumda? Hasan Yavuz Bakır açıkladı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Hasan Yavuz Bakır’ın açıklamaları şu şekilde:

Hasan Yavuz Bakır: ”Futbolcuların kafalarının karışmaması mümkün değil”

Kendi ölçeğimizde her türlü tedbirlerimizi aldık. Futbolcularımızı mümkün olduğunca izole ortamda bulundurmaya çalışıyoruz. Fakat; böyle bir ortamda futbolcuların kafalarının karışmaması mümkün değil. Herkes, hizmet aldığı odacıdan, çaycıdan kuşku duyuyor. Futbolcu da çalışan da temkinli yaklaşıyor. Bütün bu korku beraberinde kaygıyı getiriyor. Futbolcular gibi güce ve fiziğe dayalı iş yapan oyuncuların verimli olması mümkün değil. Göztepe maçında futbolcuların silik olduğunu gördük. Bu tamamen, yolculuk, konaklama ve stadyum ortamıyla ilgili. Had safhada olan bir durum var. Uzmanlar, yetkili isimler ne diyor? Evde kalın diyor. Böyle bir ortamda futbolculara antrenmanda şunu yapın, bunu yapın diyemezsiniz. Bu bir yorum değil tespit. Sadece biz değil bütün takımlar bunu yaşıyor.

Hasan Yavuz Bakır: ”Erteleme herkes için ilaç olacaktır”

Yönetim olarak futbolcularla sürekli yan yanayız. Durum gerçekten üzücü bir boyutta. Futbolun bu ortamda oynanması çok zor. Hangi maç nerede, nasıl olur diye düşünemiyoruz. Tesislerimizde futbolcularımızı rahatlatmaya çalışıyoruz. Bizim düşündüklerimizi yetkililer de düşünüyordur. Şahsi fikrim, liglerin ertelenmesidir. Başka kulüplerin de beklentisi bu yönde. Erteleme, herkes için ilaç olacaktır.

Hasan Yavuz Bakır: ”Mali boyut da can yakıcı olacak”

Şu anda hiçbir kulübün mali yansımaları düşüneceğini düşünmüyorum. Önce sağlık diyor. Mali kayıplardan şu aşamada bahsetmek mümkün değil. Elbette taraftara ve futbolcular sorumluluklarımız var. Bu mali yükü hesaplayacak durumda değiliz. Durumu netleştirmek lazım. Avrupa’daki ertelenen ligler de futbolcuların kafasını karıştırıyor. Mali açıdan ciddi bir kaos olacaktır. Ancak; salgın olmasın. Bir trafik kazası yapınca önce can sağlığını, sonra arabayı soruyorsunuz. Mali boyutu çok can yakıcı olacak. Bu durumda mali tabloyu ön plana çıkarmak doğru değil.

Hasan Yavuz Bakır: ”Rizespor’dan ayrılma talebinde bulunan bir oyuncu yok”

Çaykur Rizespor’da COVID-19 salgını sebebiyle bir tedirginlik olduğu doğru. Ancak; bize gelip de sözleşmesini feshetmek istediğini söyleyen, bu yönde bir bildirim yapan futbolcumuz yok. Bunu söyleyebilirim.

Senin için hazırladığımız haberler