Rizespor'dan Başakşehir maçı öncesi flaş açıklama: "Güven bunalımı..."

15.04.2019 - 14:45 | Son Güncellenme: 15.04.2019 - 17:45

Rizespor'dan Başakşehir maçı öncesi flaş açıklama: "Güven bunalımı..."

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Medipol Başakşehir ile oynayacakları maç öncesinde çarpıcı ifadeler kullandı. Golcü oyuncuları Samudio’nun Göztepe maçında haksız bir şekilde kart gördüğünü söyleyen Bakır, İstanbul’daki hedeflerinin 3 puan olduğunu, ancak; son haftalarda hakemeler açısından bir ‘güven bunalımı’ yaşadıklarını söyledi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hasan Yavuz Bakır’ın açıklamaları şu şekilde;

"Farklı kazanabileceğimiz Göztepe maçını 1-0 kazanabildik"

3 puanı tek golle alabildik. Zor bir maç oldu. Göztepe ligin iyi ama zor günler geçiren takımlarından biriydi. Daha farklı kazanabileceğimiz bir maçı zora soktuk. Faydalanamadığımız net fırsatlar vardı. 4 gol bulabilirdik. İyi oynamak da bazen bir şey ifade etmiyor. Gol bulduğunuz ve yemediğiniz zaman başarılı oluyorsunuz. Ligin son virajına girdik. Her maç kendi içinde zor. Göztepe maçındaki galibiyetimiz aşağıdaki takımlarla puan farkını açmak ve 3 puan açısından önemliydi. Kazandığımız için mutluyuz.

Samudio'nun cezalı duruma düşmesine tepki

Samudio’nun pozisyonu gri bir pozisyon değildi. Direkt ayağa bir darbe aldı. Penaltı olmalıydı. Tartışmaya bile gerek yok. Ama hakem, kendisini aldattığını düşünerek hem penaltımızı engelledi hem de Başakşehir maçı öncesi Samudio’ya kart göstererek cezalı duruma düşmesine sebep oldu. Başakşehir maçında kendisinden faydalanamayacağız. Ya biz Göztepe karşısında geriye düşseydik ne olacaktı bu hata sonrası?

"Hakemler açısından bir güven bunalımı yaşıyoruz"

Aatif’in sakatlığı söz konusu. O da olmayabilir Başakşehir maçında. Samudio gibi bir oyuncumuz da Başakşehir maçında forma giyemeyecek. Belki çok iyi bir bireysel performans gösterecekti ve kazanacaktık. Takımımız önemli bir oyuncudan yoksun olacak. Bu kadar olmaz dediğimiz pozisyonlar oluyor. Rizespor aleyhine sık sık hatalar yapılıyor. Kaybetmemiz için bir çok şey oluyor. Bunlar dikkat çekici. Son haftalarda hakemler açısından bir güven bunalımı yaşıyoruz.

"Başakşehir maçında 3 puan hedefliyoruz"

Taraftarlarımızın adalet konusunda kaygısı var. Kalan maçlarımızda neler yapabiliriz diye düşünüyorduk. Ligi daha yukarıda nasıl bitirebiliriz diye bakıyoruz. Eksiklerimiz ve cezalı oyuncularımız var ama takımımıza güveniyoruz. İyi top oynuyoruz. Başakşehir maçında mutlak 3 puan istiyoruz.

"Başakşehir maçında yenilgiyi aklımızdan geçirmiyoruz"

Başakşehir ligin iyi takımlarından biri. Ama biz de ligin ikinci yarısında bir çıkış yakaladık. Okan Hocamız da Başakşehir maçına galibiyet parolasıyla takımı hazırlayacak. İstanbul’dan puan ya da puanlarla dönmek istiyoruz. Yenilgiyi aklımızdan geçirmiyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler