Rizespor'dan Galatasaray eşleşmesi ve transfer açıklaması!

20.12.2019 - 16:35 | Son Güncellenme: 20.12.2019 - 16:41

Rizespor'dan Galatasaray eşleşmesi ve transfer açıklaması!

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Galatasaray ile eşleşmelerini değerlendirdi. Ajansspor'a çok özel açıklamalar yapan, "Galatasaray ile bir gerginliğimiz ya da negatif bakış açımız yok" diyen Bakır, devre arası dönem için de transfer müjdesi verdi. Rizespor yöneticisi, "Devre arasında 3-4 transfer yapmak gibi bir planımız var. Amacımız daha iyi bir Rizespor izlettirmek" ifadelerini kullandı. İşte Bakır'ın o açıklamaları:

Hasan Yavuz Bakır: "Galatasaray karşısında turu geçmek istiyoruz"

-Galatasaray eşleşmesi için neler söylersiniz?

Çok zor bir kura çektik. Bunun farkındayız. Galatasaray beklenen performanstan uzak olsa da güçlü bir ekip. Kupada da çok deneyimli. Önemli futbolcuları var. Zor bir eşleşme olacak. Turu geçmekle ilgili inancımız yüksek. İyi motive olmak ve turu geçmek istiyoruz. Şans da bizim yanımızda olsun diliyoruz.

"Galatasaray ile bir gerginliğimiz yok"

-Rizespor ile Galatasaray arasında gerginliklerin olduğu yönünde yorunlar var. Gerçekten bir gerginlik söz konusu mu?

Galatasaray ile bir gerginliğimiz ya da negatif bakış açımız yok. Rekabet zaman zaman üst seviyeye çıkabilir. Rize'de oynanan maçta haksızlığa uğradık. O maçtaki atmosferden ötürü özellikle Galatasaray ile problemimiz var gibi bir yorum ortaya çıkarıldı. Bu doğru değil. Galatasaray ile ilgili bir problemimiz yok. O maçı hatırlayanlar haksızlığa uğradığımızı da hatırlar. Galatasaray güzide bir kulübümüz. Olumsuz bir bakış açımız yok. Türkiye'de böyle örnekleri görebiliyoruz. Her kulübün bize saygı duymasını istiyoruz. Galatasaray denilince akla gelen şey; Türkiye'nin güzide bir kulübü. Başarıları var. Rakibimizle bir rekabetimiz var. Bizim kazanmakla ilgili motivasyonumuz bulunuyor. 4 büyük takımlara karşı tabi ki motivasyonumuz da artabilir.

"Yeni Malatyaspor ve Fenerbahçe maçlarını kazanmak istiyoruz"

-Rizespor iç sahada başarılı maçlar oynuyor. Ama deplasmanda farklı. Bu durum Yeni Malatyaspor maçıyla değişecek mi?

Deplasmanlarda şanssız maçlar oynadık. Ofansif anlamda eksik oyuncularımızın çokluğu bir handikap oldu. El Kabir sezon başında sakatlandı. Boldrin, Umar, Sase gibi oyuncularımız sakatlandı. Ama sakatlarımız toparlanıyor. Malatyaspor maçını önemsiyoruz. Kaybettiğimiz maçlar sonrası taraftarlarımız umutsuzluğa düştü. Fakat; biz kalan 2 maçtan da en fazla puanı almak istiyoruz. Malatyaspor maçı zor. Bireysel oyuncularının performansını biliyoruz. Biz de iyi motive olduk. Rakibin kalitesini biliyoruz. Biz iyi bir takımız. Tabi ki arkasından da Fenerbahçe maçını kazanmak istiyoruz.

"3-4 transfer yapmak ve daha iyi bir Rizespor izlettirmek istiyoruz"

-Gol atma konusunda Rizespor'un problem yaşadığı sıkça dile getiriliyor. Devre arasında kesin olarak bir forvet alacak mısınız?

1 aydan fazla süredir çalışıyoruz. Özellikle forvet pozisyonuna ihtiyacımız var. Mutlaka bir forvet takviyemiz olacak. Ligin ikinci yarısı için 3-4 takviye yapmak gibi bir planımız var. Daha iyi bir Rizespor izlettirmek istiyoruz. Devre arası transferi zordur. Hocamızın defans, orta saha forvete takviye beklediğini söyleyebilirim.

Hasan Yavuz Bakır: "Konuşmuyoruz diye hakem hatalarını görmüyoruz anlamına gelmesin"

-Son olarak hakem hataları sizi etkiledi mi? Ayrıca Rizespor taraftarlarına bir mesajınız var mı?

Taraftarımızı üzdüğümüzün farkındayız. Şanssızlık yaşadık ama hakem hatalarına da maruz kaldık. Konuşmuyoruz diye hakem hatalarını görmüyoruz anlamına gelmesin. Hakem hataları da bizi etkiledi. Biz taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz. Devre arasındaki takviyelerle daha iyi olacağız. Puan olarak kötü durumda değiliz. Oyun olarak da daha iyi seviyeye geleceğimize inanıyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler