Rizespor'dan Galatasaray, VAR, Okan Buruk ve transfer açıklaması!

10.12.2018 - 17:52 | Son Güncellenme: 10.12.2018 - 14:58

Rizespor'dan Galatasaray, VAR, Okan Buruk ve transfer açıklaması!

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray ile 2-2 berabere kaldıkları maç hakkında değerlendirmelerde bulundu. 3 puanı hak eden taraf olduklarına inandığını söyleyen Kartal, Okan Buruk’tan memnun olduklarını vurguladı ve ara transfer dönemi için de mesajlar verdi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hasan Kartal’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Hatalarımızı biliyoruz, ne yapmamız gerektiğini de biliyoruz"

En alt kattayız. Alttan yukarıya çıksak daha mutlu olacağız. Rizespor’un hedefi bellidir. Giden hocamızla başladığımız ligde şanssızlıklar yaşadık. İlk haftalarda almamız gereken maçları bir türlü alamadık. Fenerbahçe maçıyla başkanlığa başladım. Geçmiş dönemden gelen bir ekiple devam ediyoruz. İnşallah bir sıkıntı olmayacak. Ekip olarak iyiyiz. Rizespor’un daha iyi olacağını düşünüyorum. Hatalarımızı biliyoruz. Ne yapmamız gerektiğini de biliyoruz. Yerimiz aşağısı değil, yukarısıdır.

Galatasaray maçıyla ilgili fikri

Galatasaray maçında kesinlikle kazanmamız gerekirdi. Görüntü oydu. Bir pozisyon vardı; gol müydü, değil miydi? Rizespor attığı için gol sayılmadı. Büyük takımlar atsaydı goldü. VAR’ın çerçevesinin çok iyi şekilde belirlemesi gerekiyor. Bazen VAR’a gidiliyor, bazen gidilmiyor. VAR henüz tam oturmadı. Bu sezon oturur, sonraki sezon faydalı olur. TFF de eksikleri görüyordur. İlerleyen yıllarda futbola katkı verecektir diye düşünüyorum.

"Hakemler, seyirci baskısından etkilenmemeli"

Büyük-küçük takım ayrımı yapılıyor. Bir kere seyirci baskısı var. Hakemlerin de seyirci baskısından kurtulması gerek. İki takım oynuyor. Hangi takım galip gelirse gelsin. Seyirci hakemi etkilememeli. Seyirci zevk alsın, takımını desteklesin. Ama hakemlerin bu baskıdan etkilendiği düşüncesindeyim.

"3-4 tane transfer ihtiyacımız var"

Okan Buruk hocamız ihtiyaçları belirledi. 3-4 tane transfer ihtiyacımız var. Okan Hoca ile görüşüp sonuçlandıracağız. Ama kulübün mali yapısını düşünerek hareket edeceğiz. Transfer konusunu çözeceğiz. Takımımızı daha iyi noktaya taşımak istiyoruz.

"Okan Buruk'tan memnunuz"

Hocamızdan memnunuz. Dört dörtlük bir uyum içindeyiz. Beyefendi bir insan. Hiçbir hocayla problemli ayrılışım olmamıştır. Okan Hoca ile çok iyi bir diyaloğumuz var. Herhangi bir problemimiz yok.

"Galatasaray bizi iyi ağırladı"

Galatasaray bizi iyi ağırladı. Mustafa Cengiz ile telefonda görüştük. Kendisi cezalıydı. Abdurrahim Albayrak ile görüştük. Bizi iyi ağırladılar. Biz de Rizespor olarak başka takımları iyi ağırlıyoruz. Sporda dostluk önemlidir. Bunu farklı değerlendirmemek gerekiyor. Büyütmemek gerekiyor. Olaya bu şekilde bakmamız gerekiyor fikrindeyim.

"Rizespor'un yeri burası değildir"

Taraftarlarımıza bize verdikleri destek için teşekkür ediyoruz. Amacımız Rizespor’u bulunduğu noktadan yukarıya taşımak. Bunun için çabalıyoruz. Uyumlu bir şekilde çalışacağız. Eksikleri, kulübün menfaatlerini düşünerek gidereceğiz. Rizespor’un yeri burası değildir.

Senin için hazırladığımız haberler