Rizesporlu Alikulov beyin sarsıntısı kontenjanından mı oyundan çıktı?

14.09.2024 - 21:07 | Son Güncellenme: 14.09.2024 - 21:10

Trendyol Süper Lig'in 5'inci haftasında Galatasaray, sahasında İstanbulspor'u ağırladı. Karşılaşmada Çaykur Rizespor futbolcusu Khusniddin Alikulov, sakatlanarak oyundan çıktı.

Rizesporlu Alikulov beyin sarsıntısı kontenjanından mı oyundan çıktı?

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Galatasaray-Rizespor arasında oynanan Süper Lig karşılaşmasında Galatasaraylı Osimhen ile kafa kafaya çarpışan Rizesporlu Alikulov, bir süre sonra baş dönmesi yaşaması nedeniyle oyundan alındı.

Kural ne diyor?

IFAB'ın bu sezon futbol oyun kurallarına dahil ettiği beyin sarsıntılarında ekstra oyuncu değişikliği uygulaması Futbol Müsabaka Talimatı'na yazılmamasına karşın MHK'nin hakemlere verdiği talimatla uygulanmaya başladı. İlk olarak 1. Lig'de Ümraniye-Karagümrük maçında yapılan uygulamaya göre takım doktorunun beyin sarsıntısı şüphesiyle oyundan çıkmasına karar verdiği oyuncunun yerine ekstra bir oyuncu değişikliğine izin veriliyor. Bu değişiklikle birlikte rakip takım da eşitlik adına bir oyuncu değişikliği hakkı veriliyor.

Rizesporlu Alikulov, oyuna bir süre devam etmesinin ardından oyundan çıkmasına karşın Futbol Oyun Kuralları kitabında bu durum şöyle ifade ediliyor.

"Bir oyuncunun daha önce değerlendirildiği ve oyun alanına döndüğü durumlar da dahil olmak üzere, sarsıntının meydana geldiği veya bundan şüphelenildiği herhangi bir zamanda."

Bu maddeye göre Rizesporlu Alikulov'un beyin sarsıntısı kontenjanından oyundan alınmış bununla birlikte de her iki takımın da 6'şar oyuncu değişikliği yapma hakkına sahip olması gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler