Rizespor'un golcüsünden övgüler!

18.03.2021 - 13:18 | Son Güncellenme: 18.03.2021 - 19:47

Çaykur Rizespor'un golcüsü Samudio, Galatasaray ile oynayacakları maç öncesinde Radyospor'da çok özel açıklamalar yaptı. Falcao'dan övgü dolu sözlerle bahseden Samudio, Galatasaray maçındaki hedefleri ve Rizespor'daki geleceği hakkında da konuştu. İşte Samudio'nun açıklamaları...

Rizespor'un golcüsünden övgüler!

AJANSSPOR-ÖZEL

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un sergilediği performans ve oynadığı maç sayısıyla en istikrarlı oyuncusu olan Brain Samudio, Galatasaray maçı öncesinde konuştu. Güçlü rakipleri karşısına 3 puan için çıkacaklarını söyleyen futbolcu, Radamel Falcao'dan da övgü dolu sözlerle bahsetti. Detaylar haberde...

"Amacımız galibiyet"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Paraguaylı hücum oyuncusu, "Galatasaray maçı bizim için çok önemli bir maç. Çok büyük bir takıma karşı oynayacağız. Şampiyon olmak isteyen bir takıma karşı oynuyoruz. İyi bir maç olacak. Amacımız 3 puan almak. Puanlara ihtiyacımız var. Bizi destekleyen insanları sevindirmeliyiz. 3 puan bizim için gerçekten harika olur" dedi.

"Falcao hala dünyanın en iyilerinden"

Samudio, Galatasaray'ın golcüsü Radamel Falcao hakkında da konuştu. Samudio, "Falcao ve Onyekuru'ya karşı daha önce de oynadık. Gerçekten maçı değiştirebilen, güçlü forvetler. Onlara karşı oynamak zor; ama biz de güçlü bir takımız, çok iyi oyunculara sahibiz ve hızlı oynuyoruz. Bu özelliğimizi kullanacağız ve iyi sonuç olmaya çalışacağız. Bireysel yeteneği, teknik kapasitesi ve deneyimiyle benim için hâlâ dünyanın en iyi olarak kabul ettiğim forvetleri arasında yer alıyor. Her zaman ilginç bir fovet olmuştur. Belki yaşadığı sakatlıklardan dolayı çok fazla maç oynayamadı ve çok fazla gol atamadı; ama maç içerisindeki aksiyonlarına bakın, gerçekten çok öğretici. Onu izlemek benim için çok önemli ve öğretici" şeklinde konuştu.

"Muslera'nın güçlü döndüğünü görmek çok güzel"

Geçen sezon, Rize'deki maçta Milan Skoda'nın darbesi nedeniyle ayağı kıralan Fernando Muslera için de açıklama yapan Samudio, "Futbolda çok kez olan şeyler bunlar maalesef. Benim de diğerlerinin de başına gelebilir. Futbolun kendi koşulları var ve sakatlık bunlara bağlı olarak ortaya çıkıyor. O çarpışmada da böyle oldu; maalesef Muslera'nın ayağı kırıldı. Neyse ki Muslera çok güçlü biçimde döndü. Galatasaray ona olan desteğini her zaman gösterdi. Şu anda da çok iyi durumda ve harika bir performans sergiliyor" dedi.  

"İyi bir sezon geçiriyorum, takıma maksimum katkı yapmak en büyük amacım"

Kendi performansı ile de ilgili değerlendirme yapan Paraguaylı oyuncu, "Dizimdeki bazı sakatlıklara rağmen, en iyisini yapmaya çalışıyorum. Takımıma yardımcı olmak en önemli hedefim. Sahada her zaman yüzde yüzünü veren bir oyuncuyum ve iyi bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum. Ne kadar iyi oynarsam o kadar çok takımıma yardımcı olurum. Şu ana kadar başarıyla bunu yaptığımı düşünüyorum. Kişisel anlamda iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Ben başka hiçbir şeyi düşünmeden sezon sonuna kadar takımıma en üst katkıyı sağlamak istiyorum. Sözleşme meselesi benim için şu anda öncelik değil. Önemli olan takımın başarısı" diyerek sözlerini tamamladı.

Samudio'nun bu sezon Rizespor'daki performansı

Golcü futbolcu, bu sezon 27 maçta 4 gol 4 asistlik performans sergiledi. Geçen sezon 34 maçta 5 gol 2 asist üreten futbolcu, 2018-19 sezonunda 32 maçta 5 gol 4 asislik katkı verdi. Samudio, 2017-18 sezonunda ise 34 maçta 20 gol 5 asistle 1. Lig'de gol kralı olmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler