Robert Enke unutulmadı! Anma günü...

10.11.2017 - 18:50 | Son Güncellenme: 10.11.2017 - 18:50

AJANSSPOR DIŞ HABER - 8 yıl önce bugün yaşamına son veren Robert Enke’yi sevenleri ölüm yıldönümünde anmayı ihmal etmedi.

Bir dönem Fenerbahçe’de kısa bir süreliğine görev yapan Enke’nin antrenörlerinden biri olan Andreas Bergmann, Enke ile ilgili konuştu.

Bergmann, “Bu olay gerçekten de sıradışıydı. Benim için de olumsuz sonuçlar doğurdu. Şu anda sadece Enke’nin yasını tutuyorum” dedi.

Öte yandan Bergmann, ”Enke’yi hatırlamak için yıldönümlerine ihtiyacım yok. Tabii ki onu düşünüyorum. Harika bir kişiliğe sahip biriydi” yorumunda bulundu.

Bu arada Teresa Enke ise eşinin intiharı sonrası Robert Enke Vakfını kurdu. Teresa, Vakfı kurmasının amacını ise; “Depresyondan muzdarip insanlara yardımcı olabilmek istiyorum” sözleriyle açıkladı.

Büyük trajediler ve depresyon…

Hayatı boyunca derin acılarla yüzleşmek zorunda kalan Enke, eşi ve evlat edindiği “Leila” adlı kız çocuğunu ölümüyle birlikte yalnız bırakmıştı.

Hatırlanacağı gibi Enke, doğuştan kalp rahatsızlığı olan Lara adlı kızını kaybetmiş ve buhranlı bir dönem yaşamıştı.

Fenerbahçe’de de oynamıştı…

Enke, Christoph Daum’un isteğiyle 2003-2004 sezonunda Barcelona’dan Fenerbahçe’ye kiralanmıştı. İstanbulspor’la oynanan ilk maçında yediği 3 golün ardınan taraftarlarca “günah keçisi” ilân edilerek ıslıklanan Enke, apar topar Türkiye’den ayrılmıştı.

Robert Enke, Fenerbahçe defterini kapattıktan sonra Hannover 96’ya geçmiş ve burada ortaya koyduğu başarılı performansla dikkatleri üzerine çekmişti.

Senin için hazırladığımız haberler