Roberto Mancini göklerde: "O olmasa bu takım..."

05.07.2021 - 11:40 | Son Güncellenme: 05.07.2021 - 11:49

İtalya Teknik Direktörü Roberto Mancini, EURO 2020'de yarı finalde İspanya ile oynayacakları maç öncesi heyecanlı. İtalyan basını Mancini'yi övdü.

Roberto Mancini göklerde: "O olmasa bu takım..."

DIŞ HABER-AJANSSPOR 

EURO 2020'de (Avrupa Futbol Şampiyonası) başarılı bir performans ortaya koyan İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Roberto Mancini, İspanya maçıyla birlikte yeni bir sınav verecek. İtalyan basını, deneyimli teknik adama 6 Temmuz Salı (yarın) oynanacak yarı final maçı öncesi övgüde bulundu. 

"Mancini olmasa bu takım bu kadar iyi oynayamazdı"

La Gazzetta dello Sport, Mancini hakkında "İtalya, modern bir futbol markası. Oynarken kazanıyor ve eğlendiriyor. Tüm övgüler orkestra şefi Roberto Mancini'ye layık. O olmasaydı bu takım bu kadar iyi oynayamazdı" ifadelerine yer verdi. 

"Bu çocuklar başarıyı hak ediyor"

Öte yandan Mancini'nin İtalya'da kadro dönüşümünü başarıyla yaptığı ve bu turnuvayı kazanması beklenen takımlardan biri olduğu hatırlatıldı. Mancini, "Her maçın farklı bir hikayesi var. İspanya maçı da bizim için zorlu bir sınav. Amacımız kazanmak ve finale yükselmek. Bu çocuklar başarıyı hak ediyor" ifadelerini kullandı. 

Yarı finale nasıl geldiler?

Hatırlanacağı üzere İtalya, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın da yer aldığı A Grubu'nda fire vermemişti. Ay-yıldızlıları 3-0 yenen İtalya, İsviçre'yi de aynı skorla geçmiş ve Galler'i 1-0 yenmişti. İtalyanlar, daha sonra Avusturya ve Belçika'yı eleyerek turnuvada yarı finale yükselmişti.

Senin için hazırladığımız haberler