Martinez, Türkiye’nin eksik yönünü açıkladı: “Çok önem vermiyorlar…”

21.06.2024 - 20:22 | Son Güncellenme: 21.06.2024 - 20:35

EURO 2024 F Grubu’nda yarın Türkiye ile karşılaşacak olan Portekiz’in teknik direktörü Roberto Martinez maçtan önce basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Martinez, Türkiye’nin eksik yönünü açıkladı: “Çok önem vermiyorlar…”

AJANSSPOR HABER

Avrupa Şampiyonası heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Turnuvaya Gürcistan’ı mağlup ederek başlayan Türkiye, yarın saat 19.00’da dünyaca ünlü Cristiano Ronaldo’lu Portekiz’e karşı sahaya çıkacak. Maç öncesi İspanyol teknik adam Roberto Martinez basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Çalhanoğlu deneyimli bir oyuncu”

Verdiği cevaplarda Hakan Çalhanoğlu’na değinen Martinez: “Türkiye, Hakan Çalhanoğlu gibi deneyimli bir oyuncuya sahip. Montella çok iyi bir sistem kurmuş, çok genç ve çok koşan bir takım. Gürcistan maçında Türk taraftarların desteğini gördük, o desteği arkalarına aldıklarında bizim maçı dengede tutmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin eksiklerini tespit ettik"

Yapılan basın toplantısında Türkiye’nin eksiklerini de tespit ettiğini söyleyen teknik adam: “Türkiye'nin eksiklerini tespit ettik Hücum futbolu oynuyorlar ama savunmaya çok fazla önem vermiyorlar” ifadelerini kullandı.

“Arda Güler’e önlem aldık”

Arda Güler’in yeteneklerine dikkat çeken deneyimli teknik adam: “Arda son zamanlarda büyük işler yapan bir oyuncu, elbette kendisine dikkat etmemiz gerekiyor. Kenan Yıldız da aynı şekilde diğer bir örnek. Arda Güler'in oyunu Türkiye'nin güçlü oyunu için önemli olacaktır ama biz Portekiz olarak önlemimizi aldık.

İki takımın da kazanmak zorunda olduğu bir maç

Türkiye'nin de bizim de 3 puanımız var. İki takımın da kazanarak gruptan çıkmak zorunda olduğunu bir maça çıkacağız” dedi.

“Bu soruyu anlamıyorum”

Basın toplantısında gelen Ronaldo sorusu üzerine "Suudi Arabistan Ligi'ne baktığımızda maç yoğunluğu çok düşük, Cristiano'nun Portekiz Milli Takımı'nda yer alabilmek için çok daha fazla çalışması gerekiyor” cevabını veren İspanyol teknik adam “Önümüzde de çok güçlü bir Türk taraftar atmosferi olacak. Bu kadar fazla turnuvada yer almış bir oyuncuyu 'Neden çağırdınız?' gibi bir soru sorulmasını anlamıyorum" diye eklemelerde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler