Robin van Persie böyle gönderilmiş: "Vaktin doldu."

20.04.2020 - 19:14 | Son Güncellenme: 20.04.2020 - 19:19

Fenerbahçe'nin eski golcüsü Robin van Persie, Manchester United'da yaşadıklarını anlattı. Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce Louis van Gaal ile ne konuştu? Robin van Persie Manchester United'dan neden ayrıldı? Tüm detaylar haberimizde..

Robin van Persie böyle gönderilmiş: "Vaktin doldu."

Bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen Robin van Persie, sarı lacivertlilere transfer olmadan önce Manchester United'da yaşadıklarını anlattı. Hollandalı eski golcü, vatandaşı Louis van Gaal ile yaptığı 'acımasız' konuşmayı da aktardı.

İngiliz basınına konuşan Robin van Persie, Temmuz 2014'te Manchester United'ın başına geçen Louis van Gaal ile yaşadıklarını anlatırken, "Louis van Gaal ile sohbet ettik ve bana şöyle dedi: "Tamam Robin, yollarımız ayrılacak. Ben teknik direktörüm, sen oyuncusun. Gitmen gerekiyor, vaktin doldu." Ben de: "Tamam da hala sözleşmem var." dedim. O da "Beni ilgilendirmiyor." dedi." ifadesini kullandı.

Hollandalı eski yıldız yaptığı konuşmanın ardından düşündüklerini ve vatandaşına dediklerini de şöyle özetledi: "Böyle bir mesajın ardından aklınızdan birçok şey geçiyor. Sözleşmem vardı, ailem mutluydu, İngiltere'deki 11. yılımdı. Burayı çok sevmiştik. Şimdi ne olacak? Çocuklarım okula gidiyordu, arkadaşları vardı. Aklınızdan bu tarz şeyler geçiyor. Böyle bir şeye nasıl tepki verirsiniz? Daha sonra şöyle dedim: "Ne olacağını göreceğiz. Bu senin fikrin ancak benim sözleşmem var. Manchester United ve İngiltere'de mutluyum. Yani, ne olacağını göreceğiz." Ardından ayağa kaktım, elini sıktım ve gittim.

Fenerbahçe'nin eski oyuncusu, "Eve dönerken düşünüyordum: "Tamam, bu zor. Böylesine bir mesaja nasıl tepki verirsin? Acımasızdı, sertti, doğrudandı. Aklımdan birçok şey geçiyordu ve sezon öncesi hazırlıkları başladı. 11'e 11'de oynamama izin vermiyorlardı. Bana bir top verdiler ve kendi başıma çalışmamı söylediler. Sakin kalmaya, soğukkanlı kalmaya çalışıyorsunuz ancak birçok şey oluyor. Maço kartını oynuyorsunuz: "Beni etkilemez." ancak etkiliyor. Beni, ailemi ve kariyertimi çok etkiledi, inanılmaz zordu." dedi.

Robin van Persie sözlerini şöyle tamamladı: "Sakin kalmaya çalıştım. Bir noktada yakın çevremin dışından biriyle konuşmak iyi olurdu ancak bunu yapmayacak kadar inatçıydım. Geriye dönüp baktığımızda, kariyerimde bunu yapmam gereken birkaç nokta vardı."

Van Persie, van Gaal ile yaşadığı sıkıntının ardından 1 yıl sonra Manchester United'dan ayrıldı ve 2015 Temmuz'unda Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler