Robin van Persie'den Fenerbahçe sözleri

22.01.2018 - 11:34 | Son Güncellenme: 22.01.2018 - 11:34

Robin van Persie'den Fenerbahçe sözleri

Fenerbahçe'den ayrılan Robin van Persie, Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivisie) takımlarından Feyenoord ile sözleşme imzaladı.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, 34 yaşındaki forvet oyuncusuyla 1,5 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

32 numaralı formayı giyecek van Persie'nin, çarşamba günü oynanacak Utrecht maçına hazırlanan takımla birlikte bugün antrenmana çıkacağı ifade edildi.

Hollanda Milli Takımı formasıyla çıktığı 102 karşılaşmada 50 golü bulunan futbolcu için akşam saatlerinde basına açık imza töreni düzenleneceği de kaydedildi. 

2015 yazında transfer olduğu Fenerbahçe ile geçen hafta sözleşmesini fesheden van Persie, altyapısından yetiştiği Feyenoord'da 2001'den 2004'e kadar oynamıştı.

Hollandalı futbolcu Hollanda basınına yaptığı açıklamada,  "Fenerbahçe'de iyi bir hazırlık süreci geçirdim, ilk maçlarda sıkça oynadım. Daha sonra Hollanda Milli Takımı'na gittim ve Fransa'ya karşı oynadığımız maçta bir darbe aldım. 3 ay sahalardan uzak kaldım. Daha sonra takımla 4-5 tamamaldıktan sonra kısa bir tatile gittim. Son iki hafta ise tek başıma çalıştım" dedi.

Van Persie, tekrar Feyenoord ekibinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti aktararak, "Geçtiğimiz 14 yıla baktığım zaman güzel bir maceraydı ama ben ve ailem şimdi yeni bir maceraya başlamaktan dolayı çok mutluyuz. Uzun süredir oynamadığımın bilincindeyim fakat sabah katıldığım ilk antrenman iyi geçti ve adım adım tekrar formuma girmeye çalışacağım. Önümüzdeki süreç beni heyecanlandırıyor." diye konuştu.

Fenerbahçe'deki dönemine olumlu baktığını söyleyen oyuncu, "İlk sezonda iyi bir ortalama yakaladım ve 22 gol attım. İkinci sezon daha az olsa da attığım goller derbi gibi önemli maçlarda oldu. İnsanlar genelde maçın ikinci yarısını hatırlar. Benim durumum da biraz öyle oldu. İkinci sezon daha az maç oynadığım ve sakatlandığım için herkesin aklında bu kaldı. Bunu bir yerde anlayabiliyorum ama İstanbul'da hem sahada hem de özel hayatımda çok güzel şeyler yaşadım. Bende kesinlikle olumsuz bir iz bırakmadı." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler