Sivasspor'dan Ayrılan Robin Yalçın, Eyüpspor Yolunda

Orhan Gülek
06.07.2023 - 12:40 | Son Güncellenme: 06.07.2023 - 12:48

Gelecek sezonki hedefini Süper Lig olarak belirleyen Eyüpspor, Sivasspor ile sözleşmesini tamamlayan Robin Yalçın’ın transferinde büyük aşama kaydetti. İşte detaylar

Sivasspor'dan Ayrılan Robin Yalçın, Eyüpspor Yolunda

KORAY GEÇGEL – AJANSSPOR

Spor Toto 1. Lig’de tüm hesaplarını şampiyonluk üzerine yapan Eyüpspor, bir ismi daha bitirmeye hazırlanıyor. İstanbul ekibi, Sivasspor ile sözleşmesini tamamlayan Robin Yalçın’ı renklerine bağlamak için görüşmelerini sürdürüyor. 

Görüşmeler sürüyor

29 yaşındaki futbolcuyla uzun süredir temas halinde olan Eyüpspor, transferde büyük aşama kaydetti. Hem menajeri hem de futbolcuyla görüşmelerini yapan İstanbul temsilcisinin bir pürüz çıkmaması halinde transferi tamamlaması bekleniyor.

Kariyerinin 6’ncı kulübü olacak

Futbol hayatına Almanya’da başlayan Robin Yalçın, Eyüpspor ile resmi sözleşme imzalaması halinde formasını giydiği 6 takımı olacak. 2017 yılında Stuttgart’ta profesyonel olan başarılı orta saha, sırasıyla Çaykur Rizespor, Yeni Malatyaspor, Sivasspor, Paderborn formalarını giydi.

İlgini Çekebilir
Dimitrios Pelkas adım adım Sivasspor'a
Habere Git

31 maçta 2 gole katkı koydu

Sivasspor’daki ikinci dönemine son veren Robin Yalçın, geçen sezon kırmızı beyazlı formayla toplamda 31 maça çıktı. Süper Lig, Türkiye Kupası, TFF Süper Kupa, Konferans Ligi ve Avrupa Ligi Elemeleri’nde sahaya çıkan Robin Yalçın, 1 gol ve 1 asist üretti. 

5 sene sonra 1. Lig’e dönecek

Robin Yalçın, resmi sözleşmeye imza atması halinde 5 yıl sonra Spor Toto 1. Lig’de forma giyecek. 2017-2018 sezonunda Çaykur Rizespor ile 1. Lig’de mücadele veren Robin Yalçın, 29 maçta 1 gol ve 3 asist üretti.

En çok Rizespor’un formasını giydi

Rizespor adına hem Spor Toto 1. Lig hem de Süper Lig’de mücadele eden Robin Yalçın’ın kariyerinde en çok formasını giydiği kulüp de Karadeniz temsilcisi oldu. 113 maçta Rizespor adına sahaya çıkan Robin Yalçın, 7 gol ve 3 asistlik performans sergiledi. 

Senin için hazırladığımız haberler